|
Mój plan naprawczy Wisły czy słuszny tego nie wiem, ale ja bym od tego zaczął.
Trzeba ustalić małe cele i daty do kiedy to zostanie zrobione. Krok po kroku. Aby na kolejnej konferencji było więcej konkretów jak na początku wczorajszej. By były fakty i konkrety odpowiedzi na pytania:
Co Wam się udało dokonać/zrobić/zmienić od ostatniego spotkania?
Plan:
1). wyjaśnienie do kogo należy Wisła S.A. - tutaj powinien wypowiedzieć się a najlepiej na piśmie dobry prawnik,
to jest podstawa, aby każdy nowy podmiot/kontrahent wiedział z kim ma rozmawiać,
2). Zmiana KRS - obecnie (sprawdzałem) widnieje nadal Sarapata !!
3). BANK - kto ma dostęp do konta?! w tym momencie powinien dostęp mieć TYLKO PREZES i jedna osoba którą on wyznaczy.
4). Zmiany personalne Pan Łukasz Kwaśniewski i Szymon Michlowicz out. Sorry ale cięcie trzeba zrobić od razu.Kto za nich nie wiem, może prawnicy, może Leśny, może on kogoś wstawi. To kluczowe, aby to były osoby z zewnątrz.
5) Odcięcie się od SKWK - to rozwinę, nie mam na myśli odcięcia się od wszystkich kibiców. Zerwanie umów, wszelkiej współpracy z SKWK. Dziękujemy, że byliście nie wchodzić w szczegóły po co to ale obecnie
to koniec naszej wspólnej działalności, nie ma już 1 zł za każdy bilet itd.
6) Socios - podjęcie współpracy, ale byłbym ostrożny. Aby nie oznaczało, że znowu KIBOLE będą wywierać na nich swoje wpływy, zastraszać ich itd. Dokładna weryfikacja nowych członków. ( sorry nie wiem jak wygląda obecnie członkostwo w socios). Pilnować tego aby to byli prawdziwi kibice w 100%.
7). Rozwiązanie obecnych umów współpracy z podmiotami. Jeśli w umowach z ochroną, cateringiem są klauzule, że za rozwiązanie umowy przed terminem są kary to taką umowę należy rozwiązać za porozumieniem stron. Widzicie co się dzieje, musimy ratować klub, nie mamy pieniędzy, więc i tak płacić nie możemy. Druga strona jeśli nie jest umoczona z WSH to od razu powinna za porozumieniem rozwiązać umowę. Po co mi taki partner biznesowy co jest bankrutem, złą sławą owiany, a poza tym pomogę im i rozwiążę umowę.
8) rozmowy z trenerem, drużyną i całym sztabem - Leśny się tego podjął - chwała mu za to, TO SĄ LUDZIE, ktoś odpowiedzialny ktoś kto ma autorytet niekoniecznie charyzmę, choć Leśny ją też ma musi porozmawiać szczerze z pracownikami sztabu i piłkarzami, kawa na ławę jak to obecnie wygląda, jak będzie za 2-3 tyg, co może się zdarzyć za miesiąc max 2. Moim zdaniem dalej w przyszłość nie ma co wybiegać. Tego na razie nie wiemy. To powinien być w sumie wcześniejszy pkt.
9) siłownia - zamknięta do odwołania, do wyjaśnienia sprawy z klubem. Szymuś na konferencji twierdził, że wybrali najlepszą ofertę i te pieniądze są potrzebne. NIE, to miejscówka gangusów. Koniec ZAMYKAMY!.
10) rozmowy z Miastem - to już trwa więc świetnie, co miasto może obecnie w tej sytuacji zrobić.
11) tak, nadal szukanie inwestora, inwestorów, to trudne ale jak powyższe będzie zrobione to może nie będzie to nie niemożliwe.
12) zleciłbym audyt w firmie pod kątem sprawdzenia wszystkiego.
żadnym ekspertem nie jestem. Ja bym po prostu taki plan spisał i obgadał go z prawnikami i/lub z Leśnym, ponieważ zaczynamy od początku.
Docelowo Wisłocki też powinien odejść. Jak wyprowadzi Klub na prostą.
Zmiany są konieczne, bez nich to nie ma sensu.
Wyjaśnienia do PZPN i MZPN - też przygotowane rzetelnie przez prawników z zewnątrz.
Powód: PZPN
Ostatnio edytowane przez gizmo : 05.01.2019 o godz. 10:06.
|