Najważniejsze informacje z dzisiejszej konferencji:
Cytat:
Rafał Wisłocki, Łukasz Kwaśniewski i Szymon Michlowicz o kontaktach z zawodnikami
Wisłocki: - Zawodnicy usłyszeli już tyle deklaracji, że kolejne niewiele zmienią. Z nimi będzie się kontaktował pan Bogusław Leśnodorski, który otrzymał od nas szereg pełnomocnictw.
O najbliższych celach TS
Wisłocki: - Naszym celem jest przygotowanie spółki do sprzedaży. Mamy świadomość, że popełnionych zostało wiele błędów, ale nasze działania cechowane są pełną determinacją. Chcemy podejść do tematu bardzo uczciwie, chcemy być transparentni i informować państwa, co się dzieje. Moja umowa będzie bez wynagrodzenia, bo nie wyobrażam sobie, by mogło być inaczej.
O rozmowach z następnymi inwestorami
Wisłocki: - Jestem pewien, że bardzo pomoże nam pan Leśnodorski wraz ze swoją kancelarią LSW. Spotkaliśmy się dziś rano w Zakopanem i rozmawialiśmy o możliwościach dalszych działań. Pan Leśnodorski wie, że prowadzimy aktualnie rozmowy z dwoma potencjalnymi inwestorami, którzy wiedzą, w jakiej sytuacji się znajdujemy.
O zawieszonej licencji na grę w Ekstraklasie
- Jeśli chodzi o odwieszanie licencji, po dzisiejszym spotkaniu z panem Leśnodorskim odbyła się rozmowa z panem Wachowskim z PZPN. Wiemy, co należy zrobić, by Wisła odzyskała licencję. Wiemy też, że musimy zrobić dużo więcej, by ta 7 lutego Wisła zagrała mecz ligowy.
O możliwości wejścia w Wisłę kolejnych inwestorów
Kwaśniewski: - Odbieramy telefony od podmiotów z Polski, które chcą wejść do Wisły. Rozmowy toczą się z dwoma potencjalnymi inwestorami, ale nie ujawnimy ich nazwy.
|
Nic tylko trzymać kciuki żeby się powiodło,bo tylko to nam zostało. Z klubu może odejść na dniach 15 zawodników i jeżeli
jakimś cudem klub ich nie przekona (przynajmniej większość z nich) to czarno widzę przyjście jakiegokolwiek inwestora,który ma na dzień dobry rozwaloną drużynę. Chyba że Pan Kwiecień i Włodarski (bo zakładam że to o nich chodzi) sypną jeszcze dodatkową kasą na wzmocnienia ale jakoś nie za bardzo w to wierzę w chwili obecnej (juniorami ciężko byłoby się utrzymać). Teraz nic tylko modlić się żeby Leśnodorski podołał z zawodnikami (nie wiem czy to on ma ich przekonać do pozostania? czy jest od rozwiązania kontraktów?) oraz jak najszybciej inwestorzy przejęli klub.