Wyświetl pojedynczy post
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2019, 20:48
Po konferencji wiemy, że:
- utrzymanie drużyny, obiektów, zwykłych pracowników klubu to 1,2 mln zł miesięcznie. Niecałe 15 mln zł rocznie. Wydaje mi się, że suma wpływów z C+, wpływów z biletów za cały sezon, plus wpływów reklamowych (station, sponsor) to będzie jednak zdecydowanie więcej niż 15 mln złotych. To pokazuje skalę, ile pieniędzy wyparowało nie wiadomo gdzie.
- przychody za mecz z Lechem 736 tys. Koszty: 306 tys. Bilans na plus: 430 tysięcy złotych przy 23 tyś kibiców. Czyli faktycznie około 9-9,5 tyś widowni wystarcza, żeby mecz się zwrócił.

Pozatym ciekawy wywiad:

http://weszlo.com/2019/01/04/zlozyle...woitych-ludzi/

Cytat:
Natomiast zawnioskowałem w tym zawiadomieniu jako świadków osoby, które pożyczały pieniądze klubowi (Wojciech Kwiecień i Rafał Ziętek – PP). Nagle bowiem okazuje się, że tych pieniędzy nie ma: zniknęło około 25 milionów złotych, które powinny być w kasie klubu.
Cytat:
ja jako prawnik, wiem, jak wygląda sprzedaż spółek. Sporządza się audyt, który trwa wiele tygodni. Tam spisywane i opisywane jest wszystko, nawet kije od szczotek. Jakiej są długości, czy są nowe, czy użyte, w jakim kolorze. A tutaj parę osób poszło do notariusza, spisało umowę, że sprzedaje klub takiej i takiej osobie. Przecież Marzena Sarapata jest radcą prawnym i ona musiała wiedzieć, jak to powinno wyglądać. Nie dam sobie wmówić, że jeśli ktoś ma pojęcie na temat takich transakcji, to nie wiedział, co robi. Albo zrobił to nieumyślnie. Doskonale wiedziano, co się dzieje. Najpierw wyciągnięto wszystkie pieniądze z klubu, a potem chciano się pozbyć kukułczego jaja, udając, że nie ma się z tym nic wspólnego. Tak nie może być.
Odpowiedz cytując