|
A ja wbrew temu wszystkiemu jednak mam trochę wiary po tej konferencji . Niczego więcej się nie spodziewałem bo też co mogli więcej powiedzieć ? W temacie rozliczenia w sumie się z nimi zgadzam na to będzie czas .Teraz są pilniejsze sprawy jak wyjść z tego gówna na już żeby zostać w ESA . Nie wyobrażam sobie brak rozliczeń ale nie koniecznie w tej chwili bo to i tak już nic nie zmieni . Wisłocki nie jest prokuratorem a nowym prezesem i musi to na biegu spróbować ogarnąć . Wolę posłuchać jego młodego i nie umoczonego z zapałem do pracy niż tego leśnego dziadka LMM . Nie potrzebne były te przycinki do mediów ale z drugiej strony sami wiemy co dziennikarze potrafią rozpętać bez żadnych dowodów , więc się trochę nie dziwie . Zostali rzuceni na bardzo głęboką wodę i widać było że są zdenerwowani a momentami przerażenie ale tego się spodziewałem . Szkoda , że Leśnego nie było , chętnie bym posłuchał bo to stary wyga i wali prosto z mostu . W temacie odpowiedzialności zarządu TS w pewnym sensie uznaje ich wytłumaczenie bo osobami odpowiedzialnymi za sekcję piłki nożnej z ramienia tego zarządu byli Sarapata i Dukat i trudno teraz obwiniać innych którzy nie koniecznie musieli się piłką akurat zajmować .Inna sprawa czy akurat taka konstrukcja i podział obowiązków był mądry ale to już inna kwestia .Bo łatwo sobie mogę też wyobrazić , że zarząd np wyznaczyłby kolejną osobę która patrzyła by tej dwójce na rękę a później też mogłoby się okazać że ich krył . Reasumując nie wrzucałbym całego zarządu do jednego worka .
Pocieszające są informację takie , że jak wynika z różnych informacji i źródeł i co zostało potwierdzone na tej konferencji są podmioty zainteresowane Wisłą mimo tego bagna w jakim jesteśmy . Tylko rak musi zostać wycięty i faktycznie musi nastąpić nowe otwarcie i to na biegu . Nie spodziewałem się , że to kiedyś powiem ale wielki szacun dla Leśnego !!! Animozje , animozjami ale w takiej sytuacji wychodzi kto jest gość i ma jaja . BL potrafił odłożyć na bok inne sprawy i pomaga i trzeba docenić jego pojawienie się bo w pewien sposób mocna uwiarygadnia Wisłę w rozmowach z chętnymi . Jest z po za Wisły i naszego środowiska a to jest chyba teraz największym problemem .
Tak więc niech Panowie robią swoje , trzymam kciuki a jak się uda to Leśnodorski powinien zostać honorowym kibicem na R22 . Generalnie szacun dla Klubów takich jak Legia za wsparcie i dla Miedzi za chęć pomocy i oferta wypożyczeń zawodników , bezpłatnie ..... to naprawdę ważne gesty i powinniśmy o tym pamiętać . Powrót do starych zgód w przypadku sukcesu i utrzymania Klubu też wydaje mi się oczywisty .
Tak więc zamiast znowu pluć jadem na uczestników konferencji lepiej dajmy im jakiś kredyt zaufania i trzymajmy kciuki . A jeśli się uda sytuację uspokoić to potem będzie czas na bezwzględne rozliczenia . Nie wyobrażam sobie żeby Sarapata nie poniosła żadnej odpowiedzialności .
|