Wyświetl pojedynczy post
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2019, 19:52
Zaczyna do mnie docierać to co od dawna było oczywiste , Wisła upada i nic już tego nie zatrzyma , nie okłamujmy się . Nie w takiej sytuacji jak jesteśmy . Gdyby top był zdrowy klub ale zwyczajnie coś by nie pykło i popadłby w długi to można by śnić o inwestorze ale nie przy takim bagnie jakie mamy . Jakieś tajemnicze długoterminowe umowy , które miały zapewnić kasiorkę dla kumatych , totalny burdel i dyletanctwo . Tylko jakiś samobójca chyba by się chciał w to pchać . A tak na marginesie to filipski po którym tak jeździcie pisał Wam własnie o tym między wierszami dużo wcześniej . Pisał , że kumaci chcieli zjeść ciastko i mieć ciastko ....to właśnie te umowy które wystraszyły Kwietnia i Włodarskiego . A cholera wie jeszcze ile innego dziadostwa tam jest . Mam wrażenie , że filipski nie tylko nie fantazjował ale wręcz bardzo dużo wiedział z tym , że nie wszystko mógł napisać wprost na tamtym etapie . To , że deal z Gangiem Olsena nie wyszedł to raczej nie wina filipskiego . Ale nie chce go tu bronić tylko zwracam uwagę , że wcale nie fantazjował .
Mnie osobiście szokuje informacja , że krakowska prokuratura być może /sic/ zajmie się tematem Wisły . Jak to być może ? To moim zdaniem obowiązkowo musi nastąpić nawet z urzędu . Nie wyobrażam sobie żeby Sarapacie się to upiekło . Bo wtedy znaczy , że prezes może zrobić sobie wszystko , zadłużyć spółkę , doprowadzić do upadłości a potem zwyczajnie podać się do dymisji i mieć w dupie .
O tym , że może nas uratować tylko interwencja miasta pisałem już dawno ale obawiam się , że nie na tym etapie .To należało zrobić już dawno . Teraz to już chyba po ptakach . Zresztą miasto jest udziałowcem w Cracovii i nie może już wziąć drugiego klubu . Jeszcze mnie przy nadziei trzymał problem ze stadionem po upadku Wisły ale dzisiaj sobie uświadomiłem , że jest wręcz odwrotnie . Upadek Wisły dla miasta wybawienie w tym temacie . To bubel , drogi w utrzymaniu i nawet gdyby Wisła płaciła regularnie to i tak stadion generował potężną stratę dla miasta . Upadek Wisły otwiera nowe możliwości bo teren na którym stoi to żyła złota . Miasto gdyby go wyburzyło i sprzedało teren ewentualnie postawiło tam coś swojego jest w stanie bardzo szybko się odkuć i mieć problem z głowy . Dobija mnie to wszystko bo Wisła to całe moje życie .Pamiętam czasy jeszcze grubo przed Cupiałem , z Wesołym to nawet byłem na wyjeździe w Katowicach kiedy milicja zrobiła nam ścieżkę zdrowia w ślepej uliczce ....Teraz to wszystko znika , szok !!! Tak jak ktoś napisał czuje się jakby sukiennice zburzyli . Tego już prawdopodobnie nikt nie powstrzyma ale nie wyobrażam sobie , żeby odpowiedzialni nie ponieśli konsekwencji . Budowanie klubu od B klasy czy tez od IV ligi nie jest takie proste jak się niektórym wydaje i wcale nie musi się udać . Ja dzisiaj już złożyłem rezygnację z C+ bp bez Wisły ekstraklasa nie ma dla mnie sensu . I do innych też apeluje jeśli możecie też rezygnujcie .

PS . I przyznam , że dobija mnie to , że wszystkie hieny z boku już otwierają polowanie na naszych grajków . Rozumiem ich i nie potępiam bo to naturalne ale żal jak hu....
Ostatnio edytowane przez VanBasten : 03.01.2019 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując