|
Chodzą słuchy, że Maciek Stolarczyk ma ofertę z Zagłębia Lubin. Wiem, że łatwo mówić patrząc na to z innej perspektywy, ale na jego miejscu ja bym został i dograł sezon do końca za wszelką cenę, może tylko zyskać na tej sytuacji, a jak wszystko rypnie w lecie wziąć ofertę, których na pewno nie zabraknie.
Tutaj pojadę teraz trochę science-fiction:
Pomijając sprawę nie wiadomej kwestii właścicielskiej, wyglądu zarządu i spłaty długów, to na miejscu Macieja Stolarczyka, Radka Sobolewskiego, Arka Głowackiego, Brożka i Wasyla, może Bogusia (chyba, że ma inne plany i planuje jeszcze gdzieś odejść pograć) zorganizowałbym konferencję prasową i ogłosił, że my zostajemy choćby się waliło i paliło do końca sezonu i będziemy walczyć nawet bez pensji. Taka akcja ma mega potencjał na szerokie i głośne odbicie się w mediach i wśród kibiców. Panowie, mimo długów i potencjalnej straty drużyny tak na prawdę mamy czas do końca marca, żeby to uratować.
Trzeba poskładać jakikolwiek skład, żeby powalczyć o utrzymanie. Prawdopodobnie zostanie Imaz, Kort, Wojtkowski. Mateusz Lis przebąkiwał, że tak czy inaczej chciałby dograć sezon u nas, jak nie to jest Buchalik, jest kilku młodych chłopaków, być może zgłosi się ktoś jeszcze, żeby zagrać tą rundę w wiadomych okolicznościach.
Marzeniem byłoby, żeby Kuba nas wspomógł,ale oczywistym jest, że jego priorytet to repra i gra na poziomie, więc niestety na powrót Kuby na R22 szans nie widzę.
Trzeba się odciąć od TSu i wybrać ludzi, którzy przez te kilka miesięcy zrobią co w ich mocy, żeby kogoś znaleźć i spłacić te 12mln + to co dojdzie do końca marca, czyli spora kwota, ale jeśli zarząd zacznie w końcu działać transparentnie to jest to możliwe, być może pomoże miasto? Na już trzeba wyjaśnić sytuację z tymi pajacami z Noble i powołać zarząd SA.
To dzisiejsze zawieszenie licencji przez PZPN tak na prawdę nie zmienia nic(bo powinna być już zawieszona 22 grudnia po zmianie właściciela), ale uświadamia już dosłownie wszystkim, że jesteśmy głęboko w dupie. Myślę, że znajdzie się masa ludzi, którzy pomogą, w PZPN, w Ekstraklasie, nawet Leśny chce pomóc. Sytuacja jest do dupy, ale trzeba walczyć i wg mnie jest to do uratowania.
Nie mam wątpliwości, że gdyby odciąć się od obecnego TSu, powołać normalny zarząd i walczyć do końca ze Stolarem albo Sobolem za sterem, ludzie przyjdą tłumami na wiosnę na stadion, żeby pomóc jeśli tak będzie wyglądać sytuacja. WALCZYMY!!!
|