Karherop napisał(a):

To komu właściwie kibicowałes przez ostatnie 22 lata (czy tam mniej , nie wiem który jesteś rocznik)?
Tradycja jest umowna, a kto Ci da gwarancję że z nowymi ludźmi w TSie nie będzie znowu Kumatych w klubie? NIKT. Tak samo jak nowy właściciel siłowni jest nieskazitelnie czysty. Wierzysz w to?
Nowy klub musi mieć wsparcie kibiców. A czy TS zjednoczy kibiców? Tak jak zjednoczył w ostatnich 2.5 roku?
|
Nie wiem, głośno myślę, wiadomo, że nie będzie łatwo. Napewno ustąpić musi cały zarząd i rada nadzorcza, a nowy skład powołuje zarząd Socios?
W każdym razie uważam, że to łatwiejsza droga niż próba uzdrawiania spółki. Jeśli TS nie da się wyczyścić, to spółki tym bardziej.
Wasze propozycje, że miałoby to zrobić miasto są dla mnie całkowicie nierealne, łudzenie się, że to coś da jest tylko stratą czasu. Przecież miasto nie może tak ot przejąć spółki (nawet poprzez spółkę celową) i porozwiązywać te wszystkie umowy. Myślicie, że Majcher na to pójdzie? Czujecie jaka byłaby gigantyczna afera? Że miasto na dzień dobry wypłaca odszkodowania firmom pozakładanym na krewnych i znajomych WSH