Wyświetl pojedynczy post
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.01.2019, 12:02
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się z Tobą w pełni. Nawet z punktu widzenia ustawy o finansach publicznych takie działanie miasta jest - w mojej ocenie - celowe. Tak naprawdę byłaby to realizacja ustawowych zadań samorządu terytorialnego, wszak Wisła jest tak naprawdę istotnym elementem lokalnej społeczności Krakowa.
Tak jak napisałem wcześniej - element ryzyka to wyłącznie spadek Wisły z Ekstraklapy.
Realnie - miasto mogłoby nie tylko uniknąć strat (pustostan na R22 oraz konieczność umorzenia wierzytelności) ale i zarobić. O realizacji podstawowych zasad ustawowych nie wspominając.

Pomimo to - ciężko mi w taki scenariusz uwierzyć. Choć z drugiej strony - sprawa jest bezprecedensowa....
To moze potrzeba tylko zeby ktos to wladzom miasta uswiadomil? Co do ryzyka spadku.... W tym sezonie zatrzymujac chocby polowe skladu, ktory jest nie ma opcji zebysmy spadli. Wiec mamy co najmniej 1,5 roku. A tak naprawde ze Stolarczykiem na czele kompletnie sie o spadek nie boje, zwlaszcza, ze jak mowie - tez uwazam, tak jak twierdza wszyscy wokol z Bonkiem, Stanowski, Lesnodorskim itd na czele, ze Wisle to wrecz chcialby przejac kazdy. Tylko Wisle bez tych gangsterkich kul u nogi. Wiec miasto po wypaleniu nowotowru mysle maks do konca roku znalazloby nowego wlasciciela.
Odpowiedz cytując