max TS napisał(a):

Gdzie bedziemy grac skoro nie stac nas na stadion?
Jesli Socios maja dobre intencje to powinni kupic licencje od jakiegos klubu w IV lidze i zaczac wszystko od nowa, bez zwiazkow z TSem i SKWK. Mozemy grac na stadionie Gabrani. W tym momencie taki klub mialby budzet okolo 1-2mln zl. Spokojnie starczy na awans do II ligi.
Wedlug mnie musimy zaczac wszystko on nowa- o tym mowilem juz dwa lata temu.
Nawiasem mowiac, Wolfy mieszal wtedy z blotem wszystkich, ktorzy tak uwazali.
|
Czyli założyć nowy klub bez kontynuacji tradycji?
Weź proszę pod uwagę, że aktualnie jedynym podmiotem, który może wystąpić w IV lidze z bezsprzecznym zachowaniem prawa do kontynuacji tradycji (Mistrzostwa, Puchary, cała historia) jest Towarzystwo Sportowe.
Wg mnie działania wszystkich powinny być skierowane na oczyszczenie Towarzystwa Sportowego, które dla nas kibiców Wisły powinno mieć wartość nadrzędną. Dyskutujemy nad upadkiem sekcji piłkarskiej, a do zamiecenia jest cała stajnia augiasza.
Socios jest pięknym ruchem, wg mnie powinno dążyć do wsparcia zmian, które dokonywać się muszą w ramach TS.
Dopiero po wyczyszczeniu sytuacji w TS, powininny być realizawany jeden z 2 scenariuszy: jesli się da, to kontynuacja gry w ekstraklasie przy sprzedaży zawodników i zmniejszaniu systematycznym długów (przy nowych władzach w SA), lub start od IV ligi pod patronatem TS Wisła (pod rządami nowych ludzi w TS).