Wyświetl pojedynczy post
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2019, 20:00
1.Co do Socios. Na razie się nie zapisałem - powiedzmy, że to dlatego, że miałem zawał. ALE uważam, że jest to organizacja bardzo sensownie pomyślana i potencjalnie pożyteczna. Siłą Socios, prócz zasad pełnej finansowej transparentności opisanych w regulaminie, jest "aksjologiczny minimalizm". Można być ultrasem, piknikiem, lewakiem kosmopolitą, nacjonalistą, kosmonautą i pewnie nawet volkswagenem garbusem - jeśli tylko kibicujesz Wiśle, Socios jest dla Ciebie otwarte. Dobrze rozumiem?

Niebezpieczeństwo przejęcia oczywiście istnieje, ale im więcej członków, tym jest ono mniejsze. Żeby przegłosować sześciuset, trzeba by wprowadzić powiedzmy dwustu nowych członków po 4 głosy każdy. A żeby przegłosować 6 tys. członków, to tych lewych powinno już być ze 2 tysiące. Proste.

2. Co do Miski Ly i spółki, to ciągle umyka nam najważniejsze, to znaczy logika całej tej szopki. Żadne tłumaczenie nie wydaje mi się przekonywające: ani że Miska jest od Miśka i został podstawiony, żeby wybielić Sarapatę, ani że jest oszustem działającym na własną rękę.

Widzę jedną przerażającą możliwość. Czy ktoś wie, gdzie są karty zawodników? Gdyby np. 27 grudnia zostały zastawione jako zabezpieczenie jakiejś pożyczki zaciągniętej przez Jego Królewską Mość Vannę, bylibyśmy za siedmioma dupami. Czy to mógłby być ukryty cel całej tej szopki?

3. Co do Miśka, Zielaka i ich kompanów oraz sympatyków. Całe to towarzystwo trzeba usunąć z klubu, trybun, ulic. To jest robota dla MSW i sądów. Pojawiające się tutaj głosy relatywizujące zło wyrządzone Wiśle przez Pawła M. są smutnym dowodem tego, że próchnica weszła za głęboko.
Odpowiedz cytując