Wyświetl pojedynczy post
pete29
Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2019, 12:16
Odpowiedź na pytanie po co ta szopka jest prosta

Ma ona chronić zarząd przed odpowiedzialnością za doprowadzenie spółki do stanu do jakiego została doprowadzona.
Cała sprawa , cały szum informacyjny jest prowadzony po to , żeby sprawiać wrażenie chaosu , niepewności – lecz jest to oczywista nieprawda . Wszystko jest całkowicie przemyślane pod względem prawnym i pijarowskim. Żaden ruch nie jest pozbawiony sensu

Całe problemy wg mnie zaczęła się maju kiedy CBS aresztował kilkudziesięciu szarksów

Od wtedy władze klubu przestały regulować m in wynagrodzenia i rozpoczęło się przygotowanie do akcji która ma miejsce obecnie.

Reportaż Jadczyka nie ma z tym absolutnie nic wspólnego.
Kluczem wszystkiego jest przeniesienie akcji spółki z TS Wisła do Funduszu Alelega i Noble Capital oraz powołanie Pietrowskiego na prezesa spółki. Wbrew temu co się tutaj pisało nie ma czegoś takiego jak tymczasowy prezes spółki. Do dokonania zmiany zarządu nie jest potrzebny wpis do KRS wpis ma jedynie charakter deklaratoryjny czyli potwierdzający stan faktyczny. Do zmiany zarządu potrzebna jest uchwała organy powołującego – Zgromadzenia akcjonariuszy i oświadczenie nowego prezesa o przyjęciu funkcji . Od tej chwili A. Piotrowski został prezesem spółki.

Co do przeniesienia akcji sprawa jest podobna. Absolutnie nie wierzę w żadne warunki a przynajmniej w to że z uwagi na brak wpłaty akcje automatycznie wracają do TS. Być może wprowadzono jakieś zagmatwane , źle przetłumaczone zapisy żeby TS ponownie mógł zrobić szopkę „walki” o odzyskanie akcji.
Co do samych akcji z reguły spółki ich nie emitują poza akcjami na okaziciela. . Zarząd spółki prowadzi księgę akcjonariuszy . A kto jest w tej chwili zarządem ?
Za kilka tygodni pierwsi wierzyciele mogą zacząć zgłaszać wnioski o upadłość. Do kogo sąd się zwróci. Do zarządu spółki Czyli do A. Pietrowskiego. A. Pietrowski nie ma nie ma żadnych dokumentów spółki. Wiec zaczyna się poszukiwanie zarządu poszukiwanie dokumentacji , której niema. Wniosek o upadłość zostanie oddalony z uwagi na brak środków w spółce na przeprowadzenie postępowania upadłościowego.
W tzw. międzyczasie być może ktoś zgłosi wniosek do prokuratury przeciwko PMS.

Jak ta będzie się bronić
Całość dokumentacji była prowadzona wzorowo.
Na wszystkie przelewy , na każda wydana złotówkę mieliśmy dokumenty.
Co się z nimi stało ?
Nie wiem jest nowy prezes.
Dlaczego nie zgłosiła Pani upadłości ?
Do końca walczyłam o spółkę . Nawet ostatniego dnia mojego urzędowania spłaciłam zawodnika Wojtkowskiego , żeby nie mógł rozwiązać kontraktu.
Szukałam inwestorów. Niestety nasi krakowscy biznesmeni nie zdecydowali się na zakup. Znalazłam międzynarodowy fundusz związany z kambodżańską rodzinę królewską . . Sam Pan Prezydent powiedział , że tuptuś w ortalionie wygląda wiarygodnie.

Na koniec napisze 2 osobiste uwagi.

Sam miałem do czynienia z tego typu osobami jak Ci którzy kupili Wisłę.
Jak przeczytałem wywiad z Pietrowskim to mną wstrząsnęło. Ten sam prymitywny język , te same stwierdzenia „ spłacamy zaległe wynagrodzenia i ZUS-y” , „przelewy wychodząâ€ . Przez moment myślałem , że to ten sam facet którego poznałem ale to nie on. Widocznie te typy tak mają mówią to samo w ten sam sposób.
Do tego Tuptuś w ortalionie przylatujący easyjetem do Pyrzowic i dalej TLK do Krakowa , który ma wydać 150 milionów. To jest jakiś absurd. P

Druga kwestia.
Pan L M-M. Mój Ojciec w 2 połowie lat 60 tych był zawodnikiem Śląska Wrocław , reprezentantem Polski ( nie w piłce nożnej ). Bardzo mocna ekipę w tej dyscyplinie miała Wisła.
Ojciec zawsze z najwyższym szacunkiem mówił o Panu L M-M ( a z reguły miał do ludzi stosunek bardzo ironiczny ) , o jego klasie , zaangażowaniu. Jak taki człowiek mógł wpuścić bandytów do klubu i później ich bronić – nie wiem.
Odpowiedz cytując