Krotochwila napisał(a):

Najbardziej bolesny jest fragment poniżej. Od jakiegoś już czasu zastanawiam się co JA mogłem z tym zrobić. Nie mam jednak mądrej odpowiedzi.
Oczywiście oprócz grupki ujadającej w internecie była też rzesza milczących kibiców, których przerażało to co dzieje się w ukochanym klubie. Wiem, że ich strach był uzasadniony, bo po drugiej stronie stali groźni bandyci. Ale szkoda, że nie znalazł się pośród nich żaden odważny prawnik, prokurator, policjant, wojskowy czy polityk, który powiedziałby STOP. Niestety, ale fakty są takie, że chociaż od dawna było wiadomo, że sytuacja jest tragiczna, to Wisła upadnie prawdopodobnie przy bierności swoich kibiców.
|
Z calym szacunkiej … ale od zawsze Ci aktywniejsi którzy byli w zasięgu TS byli angażowani w dobre ale średnio biznesowo użyteczne projekty.
Jak inaczej tlumaczyc fakt że o wałach w Klubie pisać musi gość z... Radomia.
Teraz masz temat zastępczy - ruch Socios. Choć inicjatywa jest jak najbardziej szczytna i zapewne prowadzona przez prawych ludzi, to troche tak jakby siły ludzi poruszonych losem klubu skierować na organizowanie ściepy na koce do ogrzania gdy ich dom płonie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA