Wyświetl pojedynczy post
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.12.2018, 01:58
To ja sobie pozwolę w ten smutny wieczór, po kilku dniach przerwy, za zgodą szanownych Koleżanek i Kolegów, odrobinę pospekulować, kontynuując niejako własną wypowiedź sprzed kilku dobrych dni. Wnikliwi znajdą sobie właściwego posta, dla leniwych - w wielkim skrócie - nadal uważam (choć i mnie męczą incydentalnie napady kibicowskiej ślepej wiary), że najbardziej prawdopodobnym scenariuszem jest niestety ten, w którym cała ta szopka zbudowana jest płetwami naszych szanownych demiurgów i służy wyłącznie temu, żeby po Marzenie i Spółce posprzątać. Bo stosowne organy wizytę przy R22 złożą wcześniej czy później. Kluczowe z punktu widzenia Piggy pytanie brzmi - co tam zastaną? Bo przecież flagi Gieksy tym razem mało ich będą interesować.

Tym z Was, przekonanym, że przeceniam umiejętności jaśnie nam panujących, powiem tylko, że zorganizowanie takiej akcji wcale nie musi być takie trudne jak się wszystkim wydaje. Popytajcie prawników albo ludzi zajmujących się na co dzień księgowością czy finansami. Raczej wcześniej niż później usłyszycie, że są ludzie/organizacje, które takie usługi za odpowiednią opłatą świadczą. Jak dobrze przyłożyć ucho, to można usłyszeć, że w KRK takie rzeczy działy się np. w deweloperce. Zaledwie kilka lat temu. Nic czego nasi pryncypałowie nie mogli by ogarnąć. Przypominam tylko nieśmiało, że to nie jest żadna chuliganka, tylko duża organizacja przestępcza.

Sąd Szwajcarski jako właściwy dla rozstrzygania sporów, znikający Vanna przebywający ch.j wie gdzie a wraz z nim ważne dokumenty. Te kilka dni panowania nowych inwestorów na R22, też może wyłącznie po to, żeby można było wyrecytować "ja nie wiem co się z tymi dokumentami stało, trzeba pytać nowych właścicieli".

Ale nic tam.
Mnie - przyznaję - najbardziej ostatnio zajmowała osoba Filipskiego. Pojawił się chłop znikąd i ze swadą i kulturą osobistą zupełnie jak nie z tego forum, zaproponował części użytkowników zupełnie nową narrację. Tę o konflikcie TSu z nowymi inwestorami. O nadciągającej wojnie na noże, walce o Białą Gwiazdę na śmierć i życie. Jaką siłę ma to forum wszyscy już wiemy, to faktycznie JEST narzędzie influencerskie. Jeśli się coś tutaj zaszczepi, będzie po kwadransie latać na tt, żeby po kolejnym trafić na Interię lub Onet. Takie czasy.

No i jakieś info o kasie za druk programu meczowego faktycznie poleciało i o kasie dla SKWK. Wyglądało to jak pierwszy cios w tej zapowiadanej walce na noże, zaczepkę. Ale prawda taka, że o ile słusznie można się oburzać i moralnie potępiać, to Zarządowi generalnie można skoczyć, bo umowy zapewne podpisane, faktury wystawione legalnie. Strasznie ch.jowe działanie ale idę o zakład, że zgodne z prawem.

Wychodzi na to, zapowiadane noże jakieś takie mocno stępione.

I tak się zastanawiam komu taka narracja o konflikcie TSu z nowymi inwestorami jest potrzebna.
I znów stawiam spiskową tezę, że...TSowi. Bo przecież będą tego konfliktu potrzebować, żeby zrzucić odpowiedzialność na przybyszów zza granicy, uwiarygodnić cały ten chocholi taniec. Nie da się tego zrobić jeśli współpraca układa się wzorowo, right? Taka narracja jest też kluczowa medialnie. Łatwa w aplikacji, względnie wiarygodna - "Chcieliśmy dla Klubu jak najlepiej, mieliśmy obiekcje ale pod naciskiem kibiców i opinii publicznej, rozdarci - sprzedaliśmy. A, że trafiliśmy na oszustów - nie nasza wina, walczyliśmy z nimi do Końca. Na noże. Ciągle się przecież w tej Szwajcarii procesujemy. Póki co nikt nie potrafi znaleźć Pana Ly Vanny, więc stoimy w miejscu. Ale walczymy o Klub, będziemy informować na bieżąco.

Jak to dobrze rozegrają i nikt się nie wysypie, moim zdaniem są w stanie się wykpić nawet w przypadku upadłości.

Aha, no i wspomniany Filipski - jeśli moje rojenia okażą się prawdą - odegrał po prostu swoją rolę. Zrobił to całkiem sprawnie. W tym wypadku - mam nadzieję, że karma Cię dosięgnie Kolego.

Jeśli będzie inaczej, przeproszę pierwszy za insynuację. I bardzo się ucieszę, bo to będzie oznaczać, że jest jeszcze jakakolwiek szansa.
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 31.12.2018 o godz. 02:01.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując