Wyświetl pojedynczy post
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.12.2018, 13:09
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Odrzucenie takiego wariantu czym jest? Mnie już chyba nic nie zdziwi, nawet najbardziej absurdalne rzeczy jakie mogły by mieć miejsce.
Ten wariant jest moim zdaniem średnio prawdopodobny ponieważ:
a.) pierwszy potencjalny zarzut dla zarządu to nie ogłoszenie wypłacalności spółki w terminie 2 tygodni nawet spalenie całego stadionu nic nie da ponieważ syndyk/prokuratura czy ktokolwiek inny kto się tym zajmie po bankructwie spółki z łatwością dotrze do wierzycieli oraz ich kopi faktur, umów, ustaleń, korespondencji mailowej itp.
b.) Umyślne sprzedanie spółki podmiotowi, który w kilka dni/tygodni doprowadzi do bankructwa jest działaniem na szkodę spółki - kolejny potencjalny zarzut dla starego zarządu - działanie na szkodę spółki.

Dla zarządu i kumatych jedyną opcją ucieczki od zarzutów było sprzedanie klubu komuś kto go uratuje.

Ja bardziej obstawiam na to, że Alegala i przyjaciele w jakiś sposób udowodnili kumatym u sterów, że kasę chociaż na te 12 milionów mają. Już samo utrzymanie licencji było by dla byłego zarządu SSA dużą ulgą.

Czy mają kasę czy nie nie mam pojęcia - osobiście składam się ku opcji, że nie mają ale po co im była by ta cała szopa nie mam pojęcia.

Wersja Pana Filipskiego wydaje mi się mało prawdopodobna bo jak chcesz działać z ukrycia i masz pieniądze to zakładasz spółki krzaki z adresami w biurowcach w Zurychu czy innym podobnym miejscu gdzie internetowi szperacze i dziennikarze się nic nie dowiedzą a nie w Pizzerii i sklepie z cygarami.

Oczywiście bardzo bym chciał się mylić ponieważ teraz nowi właściciele inwestując w klub i sprowadzając go na prostą mają dużą szansę wygrać wojnę z krótkimi spodenkami, ponieważ większość ludzi otwarła oczy i widzi że kumaci delfinowaci i czteroliterowi to nie są ludzie, którzy w sercu mają Wisłę, potrzebują po prostu fasady, aby zasłonić swoje brudne interesy.
Odpowiedz cytując