|
Socios to nie wiadomo tak naprawdę co to.
Mają piękną inicjatywę i za to należy im się uznanie, lecz nie znam intencji wszystkich osób.
Nie uważam, że to ze ludzie z SKWK są z SOCIOS to jakaś zbrodnia. Przecież oni się składają na funkcjonowanie tego stowarzyszenia własnymi pieniędzmi. A SKWK stało się organizacją jaką jest obecnie niedawno. Każdy zatem ma prawo do błędów. Nikt nie ma bowiem czasu śledzić kiedy SKWK zaczęło działać jak zaczęło. Wiadomo, że to są czasy sprzed Bednarza ale kto wtedy wiedział, że on ma rację? Niektórzy wiedzieli ale większość jednak nie.
Socios jeśli chce być wiarygodne w 100% i zachęcić np. mnie do wstąpienia powinno wystąpić z deklaracją co do obecnej sytuacji, potępiając zarządzanie Wisłą przez były zarząd i radę nadzorczą oraz odciąć się od innych podmiotów jak SKWK czy TS.
Ponadto powinno organizować zbiórki celowe, gdzie zobowiązuje się, że wszystkie pieniądze z nich trafią na jeden cel.
Wpłacane bowiem co miesiąc pieniądze mogą wylądować w różnych miejscach i nie ma pewności co się z nimi stanie. Wspieranie jednak podmiotów związanych z TS czy SKWK bez odpowiedniego ich przeczyszczenia nie ma obecnie sensu. Wiecej tych pieniędzy zginie bowiem w dziurze bez dna niż będzie z nich pozytku.
Przypominam również, że wystarczająco dużo pieniędzy Wisła straciła przez bandytów stadionowych, zgodnie natomiast z reportażem Jadczaka duża ich część należała do SKWK. Nie dość więc, że klub płacił kary,które rzekomo zobowiązywał się SKWK płacić to jeszcze pieniądze i tak wracały do SKWK z puli biletów.
To jest skandal, że ja jako konsument kupujący bilet nie wiedziałem i nie byłem o tym informowany, że 1 zł oddaje SKWK. Nigdy do takiej sytuacji nie powinno było dojść. Pytanie na ile taka umowa została zawarta! Przeciez nowi właściciele też będą musieli ten haracz płacić! Trzeba zmusić SKWK do rozwiązania umowy.
|