|
Jedną rzeczą chciałem się podzielić z Wami, a właściwie mam takie przemyślenie:
Co się stało przez ostatnie lata z tym klubem to się nie odstanie, gangsterzy przejęli władzę i to jest fakt. Bardzo przykro mi to mówić ale ta sytuacja kotłowała się jeszcze za Cupiała i było to do przewidzenia wręcz dążono do tego - nie chce być odebrany za bajkopisarza (zresztą mam to w nosie) ale dość się nasłuchałem od pewnej osoby która kiedyś pracowała w tym klubie. (dalej mam to w nosie czy mi wierzysz - ale to nie była sprzątaczka ani pucybut).
W całej tej sytuacji mamy ten plus, że WISŁA KRAKÓW to konkretna marka co by nie mówić o polskiej lidze to jesteśmy w czołówce jeżeli chodzi o sukcesy. Takiego klubu nie spuszcza się byle do 4 ligi.
Do czego zmierzam:
Magistrat/Majchrowski - nigdy nie lubiłem typa, zawsze uważałem iż jest "lekko pasiasty", natomiast mam wrażenie, że jest nam w obecnej sytuacji przychylny wręcz chciałby pomóc i stara się tyle na ile urząd prezydenta mu pozwala.
Pamiętacie sytuacje kiedy niby dostali maila od kibica Wisły który jest zaniepokojony sytuacją i zarządem? mam wrażenie że cały czas "magistrat" próbuje coś z tym fantem zrobić. Nawet gdyby Wisłę wyrzucić do 4 ligi to co z stadionem którego właścicielem jest miasto? Nawet nie używany generuje koszta mamy Tauron Arene więc jakiekolwiek eventy odpadają więc z punktu biznesowego nie bardzo się to opłaca. Za duży potencjał w "marce" aby się go pozbyć. Sytuacja z Vanna Ly może być ustawiona jak z tym mailem od kibica bo teraz tak w dużym skrócie:
1. "Magistrat" nie może nakazać zostawić klubu gangsterom.
2. Klub cały czas jest pogrążany i miasto dopłaca do tego.
3. Są potencjalni inwestorzy tylko cały czas coś ich odstrasza.
4. Pojawia się i znika Vanna Ly - inwestor dzięki czemu zarząd podaje się do dymisji.
5. I Tutaj w kolejnym kroku powinien pojawić się ktoś kto Wisłę przejmie. (JEZU UFAM TOBIE)
Jeszcze jedna rzecz mnie nurtuje Pan Boniek - wiem każdy ma swoje zdanie na jego temat ale tak jak ktoś pisał wcześniej Boniek nie może pozwolić na to aby taki klub poszedł do 4 ligi ze względu na przychody jakie generuje w ekstraklasie. Nawet ten ostatni wywiad jest taki "stonowany" w najczarniejszym śnie to 2 liga...
Oferuje pomoc, wstawił się (niby) u Majchrowskiego, wydzwaniał do Marzeny z Gangu - kurde Zbyszek jeśli to prawda to dzięki chociażby za to - bo zawsze coś.
PS:
Po burzy słońce wychodzi zza chmur
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka na pewno to wiem.
Życie bym dał za krakowską Wisłę,
o jakże bym chciał by znów była Mistrzem,
o jakże bym chciał.
Z tysięcy klubów ja wybrałem ten
ten boski, krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!
Życie bym dał za krakowską Wisłę,
o jakże bym chciał by znów była Mistrzem,
o jakże bym chciał
|