filipski napisał(a):

|
Jeśli przekształcenie zakończy się definitywnym sukcesem, to z czasem podziały wśród kibiców się zaostrzą. Taka moja luźna prognoza.
|
Będzie tu dochodzić kwestia granicy tolerancji jaką wyznaczą sobie ewentualni nowi właściciele. Za czasów Cupiała była ona dość wyraźnie i mocno postawiona. I trzeba przyznać że poza jakimiś spotanicznymi wyskokami był po prostu spokój. Wszystko zaczęło się kruszyć w okolicach gdzieś momentu porażki na Cyprze a eskalacja nastąpiła podczas derbów gdzie celowo wrzucone race wylądowały na murawie. Znakiem zapytania będzie dla mnie to czy trzeba będzie kogoś kijem zmuszać do tego aby trzymał fason czy po prostu zrozumie to, że ktoś loży pieniądze nie po to aby jego klub był medialnym kąskiem dla Jadczaka i Stanowskiego bo jeśli nie daj Boże sportowo zostanie wyprowadzony na prostą to będą walić w najmniejsze potknięcia aby zniechęci inwestorów. ( chyba ze ktoś im zapłaci za materiały dziennikarskie bo myślę że to buduje głównie u Stanowskiego narracje). Zastanawia mnie to czy tym jego inwestorem którego znalazł nie był czasem Leśny dlatego takie niezadowolenie