Wyświetl pojedynczy post
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.12.2018, 16:24
Od dawna nic nie pisałem. Czytałem tylko Wasze komentarze dotyczące tego co się dzieje.
Moja opinia w tej sprawie jest następująca:

1. Klub służył pewnej grupie ludzi jako baza do prania lewych pieniędzy (vide przejęcie kontrabandy papierosów).
2. Dzięki klubowi można było osiągać namacalne korzyści majątkowe (leasing pojazdów, nie wiadomo ile klub ma zobowiązań wobec banków).
3. Wisła Kraków SA jak nazwa wskazuje jest spółką akcyjną podlegającą reżimowi kodeksu handlowego i działanie na jej niekorzyść obarczone jest odpowiedzialnością D&O, którą ponosi zarząd w osobie prezesa i członków.
4. Nawarstwienie się długów i zobowiązań, których już nie można było ukryć prawdopodobnie spowodowało chęć uniknięcia odpowiedzialności przez niektóre osoby i sfingowanie sprzedaży klubu komuś, kto będzie na tyle anonimowy, że potem ze świecą takich szukać.
5. Dokonano sprzedaży dzięki temu część osób, która już nie jest w zarządzie ma skuteczną linię obrony.

Wygląda to coraz gorzej każdego dnia. Gdzie się nie obejrzysz i czyje komentarze kogoś normalnego czytasz to od razu widać, że wyciśnięto Wisłę jak cytrynę.

Nie mamy stadionu, nie mamy bazy treningowej, zaraz nie będzie piłkarzy, sponsorzy zaraz się skończą, za pół roku nie będzie licencji.

Wybaczcie mój pesymizm, ale jak mam kasę na klub to ją wykładam a nie pajacuję że będę przelewał Bóg wie skąd Bóg wie kiedy.
Jak mnie nie stać na zabawę w sponsorowanie klubu to nie wchodzę w to.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując