Wyświetl pojedynczy post
BiałaGwiazda
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.12.2018, 22:16
Chorwaci chcą zostać w Wiśle
Cytat:
...
Ale to tylko wierzchołek góry lodowej. Właśnie dobiega dwutygodniowy termin w przypadku Zorana Arsenicia, a jego strata byłaby wyjątkowo bolesna. Z dwóch powodów. Po pierwsze, jest to jeden z niewielu piłkarzy Wisły, który ma szansę na transfer do mocniejszego klubu. Po drugie, jego kontrakt obowiązuje jeszcze przez 3,5 roku. W przypadku rozwiązania kontraktu z winy klubu, Wisła straciłaby piłkarza za darmo, a kontrakt i tak musiałaby spłacić do samego końca.
Ale w przypadku Arsenicia jest dobra wola ze strony piłkarza. - Wisła Kraków jest na pierwszym miejscu- zapewnia agent piłkarza Branko Hucika. - Jestem w kontakcie z nowymi właścicielami, rozmawiałem już z panem Adamem Pietrowskim. Jesteśmy gotowi dać tym ludziom trochę czasu, ale nie możemy już długo czekać, bo i tak piłkarze wykazali się dużą dozą cierpliwości- dodaje.

Hucika reprezentuje nie tylko Arsenicia, ale też Marko Kolara i Tibora Halilovicia. Oni też złożyli już wniosek o spłatę zaległości, ale zrobili to kilka dni po Arseniciu, więc w ich przypadku terminy są o kilka dni odleglejsze.

Ale i te problemy trzeba będzie szybko rozwiązać. -Wnioski zostały złożone dopiero po zakończeniu rundy, bo wcześniej chciałem, aby chłopaki skupiali się tylko na grze. Wszyscy trzej chcą zostać w Wiśle i krakowski klub ma u nas pierwszeństwo- dodaje Hucika.
...
http://sportdziennik.pl/wisla-krakow...510.1544720184
Odpowiedz cytując