majkelson777 napisał(a):

W sumie to mam takie pytanie dla ludzi, którzy naprawdę wiedzą jak to wygląda(chociaż nie wiem czy są tacy przy takim braku transparentności). Być może ktoś już o tym pisał, ale w tym wątku jest tyle zbędnych postów, że już się pogubiłem.
Co tak naprawdę może obecnie zrobić Pietrowski? Władze Towarzystwa Sportowego Wisła podpisały umowę warunkową na sprzedaż stu procent udziałów, podały się do dymisji. Kto przez te 6 dni w tym okresie przejściowym ma jakąś moc decyzyjną i jakie tak naprawdę ma uprawnienia? Bo ludzie piszą o przelewach, KRS itd. i ciężko się już w tym połapać.
|
Było podane, że Pietrowski jest teraz P.O. (Pełniący Obowiązki) Prezes Zarządu, on może podpisywać wszelkie umowy, ma dostęp do konta Wisły S.A. (które z oczywistych wzgłędów zostało wyczyszczone, czyli wszystko co można było pospłacać zostało pospłacane). Do KRS raczej nie było zgłaszane, tylko wpisane notarialnie do umowy spółki, do KRS za długo by się na wpis czekało. W momencie, w którym kasa nie wpłynie, zarząd i rada nadzorcza nie wraca automatycznie - muszą być ponownie powołani przez zarząd TS