Wyświetl pojedynczy post
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2018, 01:56
heoij napisał(a):Wyświetl post

Sorry ale jakaś spółka Outsourcingowa chyba AON robiła im rozeznanie i nie wierze, żeby przeoczyli tak istotną rzecz. Nikt nie jest głupi, żeby pozbyć się terenów wartych 100 mln za długi warte 12. Oni chyba też na tyle głupi nie są, żeby tak myśleć a Marzena nie jest tak głupia, żeby tak to rozwiązać.

Ja temat widzę inaczej. Gra nie toczy się o tereny TS, tylko o tereny Gminy Kraków tuż za trybuną C i być może G. Majchrowski bardzo pozytywnie się o tych inwestorach wypowiedział... a wiadomo, że miasto ma problem ze swoimi terenami czyli chodzi o pusty beton który robi za parking na siebie niezarabiający. Z korzyścią dla miasta byłoby gdyby ktoś w tym miejscu zaraz przy samej ul. Reymonta wybudował jakiś hotel+parkingi. Wtedy miasto np dogaduje się tak: My wam dajemy teren wy budujecie hotel parkingi i bierzecie operatora stadionu na siebie. I jest to całkiem logiczne podejście i z korzyścią dla miasta, bo nie musi ciągle się babrać w jakieś ściąganie długów za czynsz od Wisły i ryzyko wizerunkowe związane z tym bublem ani też dokładać do interesu tylko ma czystą kase np. 2 mln zł rocznie+podatki. Miasto ma spokój ze stadionem, ma parkingi, które były w planie budowy stadionu, natomiast inwestor ma hotel z którego czerpie zyski np. z jego działalności bądź z jego dalszej odsprzedaży pozyskując kapitał na dalsze inwestycje. Korzysta również Wisła, bo spłacane są długi, stadion w końcu zacznie wyglądać, być może w klub zostaną wpompowane jakieś środki. TS terenów nie odda i wszyscy są jakby wygrani.
Wszystko według mnie rozstrzygnie się jutro na spotkaniu inwestorów u Majchrowskiego.

Natomiast jeszcze jedno chciałem dodać. Nie łudźcie się. Oni tu nie przyjeżdżają kochać Wisłe, podziwiać klub, kibiców tradycje itd. Oni tu przyjeżdżają zarobić. Wszystko na to wskazuje stety czy niestety. Jak im się coś w tym biznesie popie.rdoli to znikną stąd szybciej niż pikniki ze stadionu jak wybiła 85 minuta. Taki minus całej zabawy. I lepiej żeby nie zostawili nas w gorszym stanie niż teraz jesteśmy
Ostatnio edytowane przez regan : 22.12.2018 o godz. 01:59.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując