jean_meslier napisał(a):

|
@VanBasten To Ty postawiłeś tezę, że taka klauzula istnieje, więc na Tobie spoczywa obowiązek udowodnienia tego. Nie rozumiesz podstawowych zasad logiki. Wg oficjalnych informacji tj komunikatu TS Wisła, a nie plotek, takiej klauzuli nie ma. Zarząd odpowiada swoim majątkiem za zobowiązania spółki oraz może ponieść odpowiedzialność karną za niezgłoszenie w odpowiednim czasie wniosku o upadłość. Tylko to jest wystarczającym powodem do "znalezienia inwestora". Pytania czy były poręcznia TS dla SA też są zasadne. Jeśli nowy "inwestor" nie podoła to w przypadku upadłości spółki grozi nie 4 liga, tylko likwidacja SA przez Sąd. Wtedy ktoś może wjechać na białym koniu, żeby reaktywować klub piłkarski, wystartować na cudzej licencji, ale już bez długów.
|
No nie mogę . Ktoś tu z logiką faktycznie ma problem ale to nie ja . Nie chce mi się z Tobą na ten temat dyskutować bo nie mam ochoty rozbierać wszystkiego na czynniki pierwsze i udowadniać że gdzieś tam jest drugie dno . Można mieć paranoje i wszędzie dopatrywać się spisku ...tylko po co ? Lepiej się wtedy czujesz ?
Ja nawet nie neguję , że być może jest tam jakieś drugie dno bo zwyczajnie tego nie wiem. Ja mam udowadniać że jest klauzula o przelewie ? Serio ? A czemu ja ? Jak zauważyłeś nie widziałem tej umowy ale Ty też nie . Ja zwyczajnie opieram się na newsach z prasy i osób zbliżonych do klubu . Nie widzę powodu żeby w to nie wierzyć skoro o klauzuli mówią dokładnie wszyscy . A Ty na czym się opierasz ? Na jakiej podstawie z góry zakładasz , że wszyscy kłamią ? Ja nie postawiłem tezy o istnieniu klauzuli tylko dowiedziałem się o tym z prasy tak samo jak dowidziałem się że ktoś kupił Wisłę . Dlaczego miałbym z góry założyć , że info o kupnie klubu jest prawdziwe a o klauzuli już nie ? Bo ani na jedno ani na drugie dowodu nie mam . Widzę , że Twoim celem życiowym jest negowanie z góry wszystkiego i szukanie haków . Twoja wola . Ja zwyczajnie poczekam co czas przyniesie . Wiem że Wisła została kupiona przez nie wiele mi mówiącego inwestora . co nie znaczy z góry że musi być oszustem , wiem że transakacja dojdzie do skutku jak przeleją 12 baniek , wiem że mają się spotkać z Majchrowskim i czekam co będzie dalej . Ryzyka moim zdaniem nie ma bo w najgorszym razie grozi nam upadek co i tak już nam groziło .