jean_meslier napisał(a):

|
@VanBasten A Ty skąd niby wiesz, że sprzedaż jest zabezpieczona klauzulą spłaty? Proszę o źródło. TS Wisła wydała wczoraj oświadczenie, :"We wtorek 18 grudnia doszło do spotkania przedstawicieli Towarzystwa Sportowego Wisła Kraków z luksembursko-brytyjskim konsorcjum funduszy inwestycyjnych, podczas którego podpisano warunkową umowę sprzedaży 100 procent akcji Wisły Kraków SA.Szczegóły umowy są objęte ścisłą klauzulą poufności. Uprawomocnienie umowy nastąpi w najbliższych dniach." Nie ma niczego o wzmiankowanej klauzuli. Warunkowość umowy może polegać na wpłaceniu 1 euro. Przy określonych okolicznościach klauzula spłaty nie byłaby w interesie sprzedawcy, bo SA ma same długi i może być tak, że lepiej się jej pozbyć.
|
No jak to skąd ? O klauzuli mówił i Majchorwski i Mieta i wszyscy dziennikarze . W wywiadzie z Pietrowskim tez to przyznał . To wiedza chyba powszechna . Oczywiście umowy nie widziałem więc można snuć teorię spiskowe .Noa le w ten sposób to można powiedzieć wszystko . Sarapaty tez ostatnio na żywo nie widziałem więc mogę podejrzewać , że nie żyje już od miesiąca i nie była w Szwajcarii i nie podpisywała żadnej umowy .Nie popadajmy w paranoje !!! Wszystko się wyjaśni w ciągu tygodnia albo przelew będzie albo nie i tyle . Nic gorszego niż bankructwo i IV liga nas nie spotka a to nam i tak groziło .
PS . Po za tym gadanie że po co mu Wisła z długami tez jest głupie . Bo owszem mamy jakieś 40 mln długu i dlatego sprzedajemy klub za 1 eur . Gdybyśmy nie mieli długów to koszt kupna Wisły wyniósłby pewnie ok 100 mln . Więc komuś kto planuje taki zakup i tak się to opłaca .