Wyświetl pojedynczy post
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.12.2018, 09:37
Jontek napisał(a):Wyświetl post
Co?

Pietrowski: Byłem menadżerem Matusiaka.
Rzeczywistość: Być może kiedyś próbował mu zaproponować transfer do ligi niemieckiej, ale Matusiak niczego takiego nie kojarzy.

Pietrowski: Jadłem obiad z Bońkiem i mam z nim fotkę.
Rzeczywistość: Zrobił sobie z nim fotkę tak jak dziesiątki innych osób, a Boniek go nie kojarzy.

Pietrowski: Vanna Ly to członek rodziny królewskiej.
Jak prawdopodobnie jest? To zwykły biznesmen, a jeśli ma jakiekolwiek powiązania z rodziną to pewnie jako dziesiąta woda po kisielu.

Pietrowski: Vanna Ly ma udziały w M City.
Rzeczywistość: Być może ma udziały w firmie, która współpracuje z firmą, która ma udziały w M City.

Itd, itp. Wszystko co on mówi może być wyolbrzymione przez jego wyobraźnię lub świadome kłamstwa.
Tak dla ścisłości:
Pewnie nie przeczytałem wszystkich wywiadów z Pietrowskim, bo było ich wczoraj mnóstwo a jednak trzeba w przerwach pracować
1) Pietrowski nie mówił, że był menadżerem Matusiaka. Umieścił go w sieci na liście zawodników, z którymi współpracuje/współpracował. O potencjalnej współpracy w Matusiakiem wypowiadał się bardzo oględnie.

2) Tak jak wyżej - nie przeczytałem wszystkiego i akurat tego fragmentu nie znam. Widziałem gdzieś w sieci zdjęcie Bońka z Pietrowskim i potem info od Bońka, że tego gościa nie zna. Oczywiście, zdjęcie przy okazji jakiejś impry, wyproszone przez Pietrowskiego. Ale powtarzam, nie czytałem, żeby powoływał się na znajomość z Bońkiem.

3)-4) Czytałem, jak Pietrowski mówił, że Vanna jest spokrewniony z rodziną.królewską. Biorąc pod uwagę jak liczna jest ta rodzina - to pewnie jest jakaś "piąta woda po kisielu" ale mimo wszystko jakiś tam związek jest. P
Podobnie z tym udziałem w MC - firma w której on ma udziały, jest udziałowcem firmy, która to znowu jest udziałowcem MC.

Obie te kwestie podkoloryzowane przez Pietrowskiego ale nie fałszywe.

Chodziło mi konkretnie o to, że Pietrowski w wywiadach:
1) nie obiecał konferencji prasowej w piątek
2) nie obiecał przelewów do piątku 21go
3) nie obiecał 150 milionów
4) nie obiecał mistrzostwa ani Ligi Mistrzów.

Pietrowski w wywiadach:
1) zapowiedział obecność inwestorów (czyli Szweda i Vanny) w piątek na meczu z Amiką
2) potwierdził, że przelewy mają być do 28go ale MOGĄ być wcześniej
3) powiedział, że kwoty MOGĄ się zbliżyć do 150 milionów
3) zapowiedział, że celem w tym sezonie jest pierwsza czwórka i eliminacje LE
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując