Wyświetl pojedynczy post
Revenge_vo2
Member

Od: 12.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2018, 18:11
Dzień dobry wszystkim po długiej przerwie.

Tak jak poprzednio uaktywniłem się przy zmianie właściciela z TT na Meresińskiego tak i dziś mnie naszło. Wtedy niestety wszystkie informacje jakie posiadałem i przypuszczenia choć były absurdalne - sprawdziły się.

W obecnej sytuacji nie wiem czy się cieszyć czy nie ale panuje totalna cisza w eterze. Dziennikarze i ich newsy opierają się na domysłach i na informacjach Pana Pietrowskiego, więc Wiślacy - nie łykajcie tego. Sytuacja tutaj jest o tyle skomplikowana, że Mereiśnkiego można było prześwietlić mając kilka kontaktów, polak w Polsce

Jakie rzeczy można uznać za pewne:
1. Inwestorzy faktycznie przedstawili zabezpieczenia bankowe, m in. z Swiss Raiffeisen'a.
2. Pan Majchrowski dowiedział się o wszystkim dość szybko, ponieważ inwestorzy będą chcieli zainwestować kapitał w miasto. Mówi się o hotelu z Centrum Medialnym. Ale jest to dośc znany model marketingowy, informowania mocno na wyrost o inwestycjach by już na początkowych etapach wyciągnąć coś więcej. Stosowane to jest np przy leasingach flotowych.
3. Interia Sport kłamie jakoby do PZPN wpłynęły wnioski o rozwiązanie kontraktów.
4. Nie wiadomo czy na spotkaniu z przedstawicielami TS stawił się osobiście inwestor, którego dane na dzień dzisiejszy brzmią VANNA LY. Nie wiadomo bo owa osoba nie legitymowała się żadnym dowodem tożsamości.

5. Samo przejęcie wygląda jak kółko wzajemnej adoracji. Przewijają się nazwiska, Pietrowskiego, Stachowiaka oraz Dariusza Michalaka, który nie jest związany z branżą futbollu.

6. O Szwedzie i firmie Noble nie ma żadnych informacji w Polsce. Współpracowali z nim krótko ABP CI, które szybko zakończyło współpracę.

Wszystkie inne informacje to gdybania. Sieć kontaktów Alelega https://www.datocapital.lu/companies...ourg-Sarl.html jest bardzo zawiła i na obecną godzinę nie jesteśmy wstanie wyznaczyć jej powiązań o jakich się pisze np ManCity. Po prostu, wszystkie rejestry są bardzo pomieszane i nie ma pełnych danych co do właścicieli, osób odpowiedzialnych za spółkę.

Alelega została założona w 2013 i do 2017 było o niej cicho. Firma widmo.

Na plus, zdaje się, że faktycznie osoba podająca się za milionera z Kambodży jest wypłacalna.

Na minus, niestety system finansowania Wisły, o ile do takiego dojdzie będzie bardzo zagmatwany. Już sama kwestia przelewu jest ciekawa, bo będzie to przelew pośredni i prawdopodobnie z kilku spółek. Gwarancje finansowe zaś leżą po stronie tylko i wyłącznie Alelelegi, Szwed ze Swoim Noble nie ma żadnych środków.

Pozostaje mieć nadzieje, że nic 2 razy się nie zdarza i smutna historia jaka miała miejsce z Meresińskim nie powtórzy się.

Mam nadzieje, że TS postara się trzymać w rezerwie zarówno Pana Kwietnia jak i tajemniczego biznesmena, który od kilku dni zabiegał o spotkanie. Przewinęło mi się nazwisko Gierszewski.
Odpowiedz cytując