funkykoval napisał(a):

@bridgeburner
Nie przeczę dofinansowaniom TFK - bo o tym napisałem, ale jeśli podsumujesz te 7 mln zł razy dajmy na to 15 lat to masz ponad 100 mln zł wpompowanych bezpośrednio w klub, a jak doliczysz pożyczki - kolejne 100 mln zł (a pewnie więcej bo przecież były spłaty pożyczek) to wychodzi średnie dofinansowanie Wisły na poziomie ok. 20 mln zł rocznie !!!!
|
Ale pamiętajmy że 15 lat temu Wisła potrafiła placic Zurawskiemu 200 tys $ rocznie(teraz nawet nikt tyle nie zarabia) , przy starym stadionie i wpływach z tv pewnie na poziomie 30% obecnego kontraktu
O pierwszym zaciagu telefoniki (Kalicuak, Bukalski, Węgrzyn, Czerwiec itd) do teraz krążą legendy
W tamtych czasach to spokojnie po 20-30 mln mogło być(uczciwego) deficytu w budzecie
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"