Wyświetl pojedynczy post
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2018, 13:52
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
@bridgeburner

Nie przeczę dofinansowaniom TFK - bo o tym napisałem, ale jeśli podsumujesz te 7 mln zł razy dajmy na to 15 lat to masz ponad 100 mln zł wpompowanych bezpośrednio w klub, a jak doliczysz pożyczki - kolejne 100 mln zł (a pewnie więcej bo przecież były spłaty pożyczek) to wychodzi średnie dofinansowanie Wisły na poziomie ok. 20 mln zł rocznie !!!!
Ale pamiętajmy że 15 lat temu Wisła potrafiła placic Zurawskiemu 200 tys $ rocznie(teraz nawet nikt tyle nie zarabia) , przy starym stadionie i wpływach z tv pewnie na poziomie 30% obecnego kontraktu
O pierwszym zaciagu telefoniki (Kalicuak, Bukalski, Węgrzyn, Czerwiec itd) do teraz krążą legendy
W tamtych czasach to spokojnie po 20-30 mln mogło być(uczciwego) deficytu w budzecie
Ostatnio edytowane przez bridgeburner : 18.12.2018 o godz. 13:54.
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując