Wyświetl pojedynczy post
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2018, 10:42
Osobiście bardzo popieram Socios, ale nie wypatrujcie w nich zbawiciela. Pamiętajcie, że tam większość może zdobyć każdy jak w TSie. Przejmą klub, zrobią dwa-trzy awanse i do głosu znowu zaczną dochodzić "kumaci". A jak ktoś będzie miał inne zdanie to mu przypadkiem w nocy spłonie samochód. I karuzela będzie kręcić się od nowa. Jedyne rozwiązanie to jeden prywatny właściciel, który będzie mógł robić co zechce i nie będzie układał się z kibolami. Ktoś w stylu Cupiała z czasów, gdy ten rękami Bednarza walczył z rekinami. Albo nawet ktoś w rodzaju Filipiaka, który ignoruje kiboli. Czy nawet Osucha, który szedł z kibolami na noże aż do likwidacji klubu. Tylko, że jak ktoś taki się pojawi (Kwiecień? ktoś inny?) to środowisko kibicowskie, w realu i tutaj na forum musi stać za nim murem pamiętając, że lepszy jeden właściciel, który popełnia błędy, ale jest uczciwy niż klub w rękach kibiców co w krótkiej perspektywie oznacza mafię u sterów.

I krótki cytat z innej strony (tylko urywek, nie mój):
"Tak jak sobie wyobrażałem i pisałem jakiś czas temu, że rzucanie nożem w głowę piłkarza nie było wybrykiem bezmózga tylko formą "negocjacji" z nowym, kasiastym właścicielem.
Że później kombinowano na różne sposoby jak tu wziąć ten haracz: dola od biletu bezpośrednio do kiboli "na oprawę", rozmaite pomysły jakie by tu usługi oferować klubowi (np. pomnik Reymana)..."

Nauczka dla was na przyszłość - kto akceptuje lub choćby przymyka oko na gangsterów w środowisku kibicowskim, ten przykłada rękę do upadku klubu w przyszłości.

A wystarczyło dać zakaz stadionowy Miśkowi po tej aferze z rzuceniem nożem i stać po stronie Cupiała/Bednarza później. Ale jak taki Wolfy i reszta klaszczą swoimi waginami, gdy bandyci rzucają race na stadion będąc poza stadionem to forum i większość kibiców bierze ich stronę to szczerze - dostaliśmy to na co zapracowaliśmy.
Odpowiedz cytując