GregorTS napisał(a):

|
P.S Niech nikt sie nie łudzi że problem patologii sharksow zalatwi sie w IV lidze - bynajmniej - bedzie jeszcze gorzej.
|
Podzielam niestety Twoj pesymizm. Grupa kibiców, sympatyków czy jak to zwał (mniejsza z tym) która pozostanie przy klubie i bedzie sklonna przejawic jakakolwiek inicjatywe bedzie sie wywodziła z obecnego, pewnie przetasowanego, układu.
Nie było innej alternatywnej organizacji na Wiśle wzgledem SKWK. To samo w sobie nie jest złe ale tylko pod warunkiem że taka ogranizacja działa tak jak powinna. Niestety pod płaszczykiem haseł "Cała Wisła Zawsze Razem" robiono mniejsze i wieksze wały i teraz pozostała już tylko spalona ziemia. Stan taki trwał lata i teraz nie ma z czego zbudować alternatywy. Życzę dobrze ruchowi Socios jednak pozostaje wobec tego sceptyczny. Spodziewam się że ruch zostanie opanowany wkrótce przez ludzi "z kontaktami" którzy jak farbowane lisy zmienią tylko szyld ale filozofii działania już nie. Jasne, trzeba będzie wyciszyć pare spraw, z kilkoma ludzmi się pożegnać albo przesiąść na tylne siedzienie, jednak wdg mnie sytuacja będzie równać do obecnego modelu :(
Jedyna pozytywna, w mojej opinii, alternatywa to przejecie klubu w 4 lidze przez podmiot który zdecydowanie zmieni model zarządzania klubem i totalnie odetnie skompromitowane towarzystwo od funkcjonowania klubu. SKWK niech sobie ogranizuje wyjazdy na Clepardie itp ale to wszystko na co poiwnni miec wplyw. Niemniej jednak fantazjowanie o zdyscyplinowanym, i zdeterminowanym wlascicielu zapewniajacemu bieżace finansowanie klubu przez kilka najblizszych lat ciezko mi przychodzi...