Wyświetl pojedynczy post
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2018, 12:54
JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
@Kocur ""By mówić o odejściu z Kościoła trzeba wiedzieć, czym jest Kościół...""
No pewnioe, tylko zauważ, że ja nie napisałem słowa przeciwko KK, a jedynie przeciwko wierze. Nawet jeśli KK nie jest w żaden sposób zły itp to nie zmienia faktu, że fałszywość chrześcijaństwa automatycznie powoduje, że Kościół jest zbędny. Skoro jego podstawa (biblia) nie jest prawdziwym, natchnionym dziełem Boga,.
No właśnie tu jest błąd Jeszcze raz powyższy cytat - Kościół to nie tylko instytucja - mówiąc "naszego Kościoła Świętego" Katolik ma na myśli całą wspólnotę - ludzi, historię, dobre uczynki - nie budynek czy Rydzyka.

JudasPriest napisał(a):Wyświetl post
Kto pluje? Poza tym, jeśli uważasz, że ludzie na łożu śmierci zmieniają poglądy to jesteś błędzie. Nie tylko z autopsji, ale nawet książek ks. Kaczkowskiego wiem, że to tak nie działa..
Znam takich osobiście którzy zmieniali zdanie już nie mówiąc o niektórych "celebrytach" lansowanych w mediach - typowy przykład "Jak trwoga to do Boga".

Po prostu jest chora moda na bycie "anty Katolikiem" i to nie tylko w Polsce ale i w Europie.
Przykład:
Ileś % policjantów z drogówki bierze w łapę ale ogólnie policja jest ok
Ileś % polityków bierze w łapę ale ktoś na nich głosuje i nawet obdarza zaufaniem w ankietach / rankingach
Ileś % nauczycieli molestuje nieletnich na WF np. ale nauczyciel to instytucja i ogólnie jest ok
Ileś % księży molestuje nieletnich = cały Kościół to zło i kler to dzieło szatana .. WTF
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE