Wyświetl pojedynczy post
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2018, 15:47
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Ciekawy jestem jednego czy TS jedyne o czym myśli to sprzedaż klubu czy też ma jakiś inny wariant, który mógłby tę sprzedaż np ułatwić albo uczynić prostszą....
O czym mówię ?

Według mnie najlepszy scenariusz to:
1) TS zaciąga kredyt 10 mln zł pod hipotekę;
2) kwota 10 mln zł - pożyczka dla Wisła SA ze zobowiązaniem spłacania na rzecz TS rat (kredyt do spłaty 5-10 lat);
3) 10 mln zł - zabezpieczenie bieżącej działalności klubu i spłata zobowiązań wobec piłkarzy
4) oddanie klubu w ręce pp Ziętka i Kwietnia, przy założeniu że obaj finansują klub zgodnie z pierwotnym założeniem po 400 tys zł miesięcznie

5) nowi właściciele klubu bez balastu związanego z TS restrukturyzują działania klubu, współpracują z kibicami (socios, propozycja zwiększenia o 5 zł ceny biletów), zmierzają do rozszerzenia bazy podmiotów wspierających klub (nie wiem np. klub biznesu Wisła 1906 gdzie każdy członek wpłaca kwotę 1906 zł miesięcznie lub wielokrotność tej kwoty z którą połączona jest wejściówka na m sektor VIP),

6) na przestrzeni 2-3 lat klub wychodzi z zadłużenia dotychczasowego (za wyjątkiem kredytu o którym mowa na początku - rata 1-1,5 mln zł nie stanowi aż takiego obciążenia w budżecie klubowym)

7) kibice mając na względzie stan finansów i możliwości klubu nie naciskają na walkę o puchary....

Nikt rozsądny nie oczekuje o pp Ziętka i Kwietnia wyprowadzenia klubu made in Cupiał na walkę o MP, ja oczekuję uratowania klubu i powolnej budowy jego finansowych podstaw, aby za kilka lat móc się włączyć do rywalizacji o puchary....

Jak dla mnie pp Ziętek i Kwiecień to najlepsi gwaranci odrodzenia Wisły, w przeciwieństwie do enigmatycznych Anglików czy medialnych Chińczyków...

Dla wszystkich którzy mówią o 4 lidze - a kto wystawi drużynę do 4 ligi pod nazwą "Wisła Kraków" Socios, SKWK - nie!!! taką możliwość będzie miało jedynie TS Wisła Kraków, wszyscy inni mogą zacząć od klasy B i zna pewno nie z nazwą "Wisła Kraków".....
Broń boże od takich pomysłów. Jaki kredyt po hipoteke gruntów, które są jedynym gwarantem istnienia TSu. Nie i jeszcze raz nie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując