Wyświetl pojedynczy post
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2018, 17:47
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
W temacie niesłowności. Może inaczej to ująłbym. Zależy mi na Wiśle. Nie tylko tej rozumianej jako zespół w ekstraklasie. Dla dużej części osób Wisła zaczyna się i kończy na piłkarzach i dniach w których są mecze. Siła wyższa. Nie podołałem.

Zalała ale przetarłem oczy.
NIE! Są tacy, którzy chcą, żeby Wisła była wielka pod każdym względem, dominując piłkarsko, na trybunach, na ulicach, sławiąc swe dobre imię na świecie w wielu aspektach.
A mam wrażenie, że są też tacy ludzie, dla których liczy się tylko, żeby Wisła była tylko trochę lepsza od sąsiadki, tzn. miała od sąsiadki trochę lepszy młyn, trochę więcej osiedli za sobą, trochę lepszą frekwencje, trochę więcej tytułów czy trochę lepsze miejsce w ekstraklasie. A poza tym nic nie jest ważne. G. prawda. Wisła ma taką tradycję, taką rozpoznawalność, taką historię, taką markę i w końcu taką rzeszę ludzi za sobą, że nie godzi się, żeby tułała się po jakiś IV ligach, grając przy trzytysięcznej publice na jakimś hutniku w meczach z jakąś Słomniczanką, z zarządem nieudaczników a jakiś majchrowski nas kopał po mordzie jak jakiś frajerów, co nie potrafią własnych spraw załatwić. Ja nie chcę, żeby Wisła szła w tym kierunku, bo to będzie kolejny krok... nie w kierunku wegetacji tylko krok ku czarnej duuuupie. I tyle mam do powiedzenia.
Ostatnio edytowane przez regan : 30.11.2018 o godz. 17:52.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując