Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2018, 22:05
krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Widzę że grono osób myślących podobnie jak ja się zwiększa.
(...) Świerzej krwi potrzeba.
Ja myślę, że jak do tej pory nawet nie pomyślałeś o tym, żeby sobie zainstalować słownik w przeglądarce, żeby podświetlało ci błędy ortograficzne, skoro nie nauczyłeś się poprawnie pisać. Ale nie przeszkadza ci to mądrzyć się, że korzystniej byłoby zrobić twardy reset i zaczynać od IV ligi.

Czy ktoś z was w ogóle sprawdził w przepisach, czy ta IV liga byłaby w ogóle czymś pewnym? Nawet jeśli, to klub prowadzony byłby tam przez TS i graliby w nim półamatorzy, juniorzy i kilku emerytów. Na mecze przychodziłoby maks. 2-3 tys. osób (i to przy mobilizacji), a TS miałby problem ze znalezieniem stadionu. Powrót do ekstraklasy mógłby trwać dłużej niż dekadę. Przy całym uznaniu dla Socios, to ono jest dobre, by utrzymywać klub w niższych ligach, a nie odbudowywać go. Z darowizn utrzymywany byłby nietani zarząd i finansowane byłyby usługi świadczone przez podmioty zaprzyjaźnione. To, na co można było przymknąć oko w dużym klubie stanie się wówczas sednem problemu klubu prowincjonalnego i upadłego. Będziemy tu się awanturować o kilkanaście tysięcy zapłaconych temu czy innemu, drużyna ugrzęźnie w niższych ligach, a nas będzie coraz mniej.

Najgorsze jednak jest to, że ten scenariusz może okazać się przykrą koniecznością, a nie świadomym i głupim wyborem.

krakus76_ napisał(a):Wyświetl post
Brednie, brednie i jeszcze raz brednie (...)
Ja myślę, że klubu nie można ot tak "wycofać", jak proponujesz, i gotowe. Trzeba najpierw zlikwidować upadłą SA. A prawa do herbu Wisły to zlicytują i proponuję w Socios już zacząć zbiórkę, aby nie podkupił go ktoś z Cracovii.
Ostatnio edytowane przez czaro : 29.11.2018 o godz. 22:09.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując