|
No Boguski nic nie gra. Nic a nic. Słaby sezon.
W klasyfikacji asyst na miejscu drugim (W LIDZE) znajduje się Rafał Boguski (5) (...) Boguski jest wiceliderem w klasyfikacji "kluczowych podań", których wyliczono mu aż 35.
Trzeba pamiętać też, że w wieku przedemerytalnym potrafi zrobić najwięcej kilometrów w drużynie. Fakt, wiekowi piłkarze często są wydolni jeśli chodzi o równostajne bieganie, ale często mocno kuleje ich dynamika. Boguski zadaje kłam tej teorii. Z Arką był najszybszy w naszej drużynie i zrobił najwięcej sprintów.
Kapitan w obecnej formie jest pewnym punktem zespołu. Czy to się komuś podoba, czy nie. Daje więcej niż Kostal z drugiego skrzydła. Liczby ma lepsze i więcej robi roboty w defensywie. Do tego w tym sezonie rzadko zakłada swoją firmową czapkę niewidkę (tak, tą z poprzedniej rundy). Cały czas jest pod grą. Czego nie można powiedzieć o Kostalu, który potrafi znikać na całe fragmenty meczu.
Wracając do poniedziałkowego spotkania:
Meczu z Arką długo nie komentowałem bo był dziwny. Po pierwsze, Arka zagrała jak nie Arka. Po drugie - czułem ze nas znowu w Gdyni zleje. Po trzecie - przy odrobinie szczęścia można było to wygrać lub zremisować. Arka miała więcej z gry, ale my mieliśmy dużo konkretniejsze sytuacje. Nie trafialiśmy w świetnych okazjach, a Arka strzelała bramki z dupy. Tu klops bramkarza (1 gol), tam rykoszet, tam znowu ping pong i na koniec gong jak już się rzuciliśmy do odrabiania strat.
Pamiętać niestety należy, że przez długi czas wyglądało to piłkarsko jak mecz Barcelony z jakimś Celtikiem czy innym nastawionym na obronę zespołem. Nie potrafiliśmy wygrać środka pola, mieliśmy tam nie wyrwę, a konkretny lej po bombie. Brak Bashy okazał się tragiczny, nie potrafiliśmy Arce odebrać piłki. Długimi fragmentami grali z nami w dziada. Uważam mimo wszystko, że zasłużenie przegraliśmy. Ale wcale nie powinien to być łomot aż trzema bramkami.
Co do Sadloka, to jest to świetny lewy obrońca i średni stoper. W obecnej formie powinien grać Arsenić - i powinien grać w każdym meczu od deski do deski. Na lewej obronie Pietrzak powinien rywalizować z Sadlokiem. Ewentualnie Pietrzak wyżej w pomoc, a Sadlok w obronie - zakładając gorszą formę Kostala.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.11.2018 o godz. 19:55.
|