|
Jeżeli akcja ruszy, oczywiście wesprę.
Uważam jednak że dużo lepszy sposób na poprawę sytuacji w jakiej znajduje się klub, to pełna mobilizacja na najbliższe mecze u siebie. Dobra frekwencja nie tylko da zastrzyk do klubowej kasy (tak, rozumiem że nie wpłynie bezpośrednio na konta piłkarzy) ale da także pozytywnego, marketingowego i podnoszącego wszystkich na duchu kopa. O ile rzeczywiście gdzieś, ktoś zastanawia się nad zainwestowaniem w Wisłę, to może to być argument dla niego że Wisła Kraków i jej kibice, to jednak coś więcej niż tylko klub.
Zadaje sobie po prostu pytanie, co wtedy, gdy kwota którą uda się zebrać w zbiórce dla piłkarzy okaże się niska. Piłkarzom realnego wsparcia to nie da, a efekt będzie wręcz odwrotny od tego, który opisałem wyżej.
Myślę ze wysiłek wszystkich zaangażowanych kibiców powinien w tym momencie iść w stronę możliwie szerokiego rozreklamowania ostatnich w tym sezonie spotkań na Reymonta. A może i Socios Wisła będzie w stanie w jakiś sposób wesprzeć tę akcję pieniężnie (i na to powinna być według mnie zbiórka), choć przyznam się szczerze, że w tej chwili brak mi pomysłów w tej kwestii.
Ostatnio edytowane przez duce! : 23.11.2018 o godz. 00:20.
"Unia Tarnów - Te słowa brzmią dumnie..."
|