Wyświetl pojedynczy post
Booze1988
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2018, 07:45
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze.. jeśli sytuacja jest taka zła, to zarząd powinien to ogłosić i prosić, żeby jak najwięcej ludzi przyszło na następny mecz. Taki apel miał by sens. Oczywiste jest to, że obecnego zarządu na to nie stać. Cóż, od początku wiedziałem, ze misja TS nie ma prawa się powieść. Długi, które zostawił Cupiał + pusta kasa TS mogły dać tylko taki efekt. Pomysłów zarządowi nie wolno odmówić, ale pewne rzeczy zostały przemilczane i źle zrobione. Wisła jest niewiarygodna. Nikt poważny nie będzie tutaj chciał zostawić swoich pieniędzy. Jest to całkiem zrozumiałe po tym jaką klub ma w tej chwili otoczkę.

Chciałbym, żeby Ziętkowi się udało. Natomiast mam wrażenie, że ich interesuje tylko tymczasowe przejęcie klubu. Tak mi się wydaje.
Misja obecnego zarządu miała być tymczasowa, a jej zwieńczeniem powinno być znalezienie godnego zaufania inwestora, którego pieniądze wydźwignęłyby Wisłę z kłopotów. To co miało być tymczasowe, trwa do dzisiaj i wszystko wskazuje, że nie zakończy się happy endem. Zarząd wykazał się skrajną nieudolnością. Miał do sprzedania jeden z najlepszych polskich klubów w historii, mający uznaną markę w Europie, przyciągający średnio kilkanaście tysięcy osób na trybuny, będący wizytówką najpiękniejszego polskiego miasta. To co zarząd zrobił w poprzednim sezonie ciężko jest skomentować nie używając wulgaryzmów. Stoimy na skraju przepaści, zadłużeni po uszy, a zarząd pozwala sobie na wydatki, przypominające złotą erę Cupiała. Wszystko po to, żeby awansować do eliminacji Ligi Europejskiej i przypuszczalnie odpaść w drugiej lub trzeciej rundzie.
Odpowiedz cytując