Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2018, 11:06
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A z drugiej strony w środę zarząd pożycza kasę na opłacenie meczu, który ma być w sobotę...
Słyszałem o tym. Ja jednak z dystansem odbieram hasła: "klub nie ma 100 tys na opłacenie meczu" . W realiach które ją sobie wyobrazam, klub ma na dzień X dziesiątki różnych zobowiązań z czego miasto to jeden z kilku.. i następuje decyzja które płacimy najpierw.

Z Wisła było przez chwilę lepiej, ale pozornie. Działania Junco na jesieni 2017. (oczywiście za wiedzą Sarapaty), doprowadziły do drastycznego pogorszenia sytuacji... A sprawa z miastem nas urządziła na całego.
Oczywiście równie dobrze gdybyśmy sportowo zajęli 14 a nie 6 miejsce w lidze mogłoby być jeszcze gorzej, ale nie prowadzę takich kalkulacji by to przesadzić.

Ja po Zarządzie nie spodziewam się że powie kibicom "eureka, mamy sposób by w 3 lata załatać 20 milionowa dziurę", bo po prostu takich magicznych sposobów nie ma. Sam TS tego nie ogarnie. Można liczyć na sprzedaż młodych zawodników z zyskiem, ale to i tak na tym etapie wróżenie z fusów. Klub na ten moment przyjął wariant oszczędnościowy, który nie generuje nam dużych kosztów
bieżącej dzialanosci i za to na pewno maja dużego plusa. Uważam że jakby nie balast starych zobowiązań to nawet bylibyśmy na finansowym plusie. Nieznacznym ale jednak.
Odpowiedz cytując