Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2018, 22:43
AOT napisał(a):Wyświetl post
Jest prosty sposób na naprawę finansów klubu. Wszystkim, którzy tu .......ą 3 po 3 zamknąć możliwość komentowania dopóki nie przedstawią dowodu zakupu karnetu. Mielibyśmy rekordy frekwencji albo zamknięcie forum. Sytuacja WIN-WIN!
Dowód sprzedaży karnetu, udziału w akcji Wisła Kraków to nasza historia, w akcji 12 bohater, w akcji WisłaTylkoPrzyReymonta, akcesu do socios, zrzutki na fundację ReymonTTa22 oraz paragonu z zakupu wiślackiego piwa.

A może jeszcze frytki do tego...

Ludzie drodzy, nikt nie daje swojemu klubowi tyle, ile ostatnio en masse dali kibice Wisły. Żaden klub w Polsce nie ma tak wiernych i gotowych do pomocy kibiców. Ale są pewne granice, które wstyd przekraczać. Opieprzanie ludzi (zwłaszcza tutejszego grona forumowiczów) o to, że za mało dają od siebie, bo nie kupili tego czy owego brzmi jak niesmaczny żart.

Jeśli odpowiedzią zarządu na kolejne de facto darowizny kibiców na rzecz klubu ma być "dajcie więcej, bo my se z niczym nie radzimy, ale tego nie przyznamy, w sumie to nie powiemy też jaka jest sytuacja i na co wydaliśmy poprzednie zbiórki", to ja przepraszam, ale każda formuła może się wyczerpać.

Ja sobie plakatami, certyfikatami, koszulkami dla dzieci (które nota bene przyszły, kiedy już dzieci z nich wyrosły), gadżetami czy biletami z meczów, na których nawet nie byłem mogę tapetować pokój.

I dalej nie wiem czy zarząd ma jakąkolwiek wizję tego, jak wyjść z problemów. Dalej nie wiem, czy to, co robię ma sens, może trzeba było za te pieniądze kupić coś dzieciakom, bo nie mam pojęcia czy zarząd ogarnął już excela.

Kibice nie utrzymają klubu. Nie w tej sytuacji finansowej. Mniejsza o to, czy miałoby to być utrzymywanie ze zbiórek czy z biletów/karnetów. Jeśli zarząd jeszcze się nie zorientował i ciągle żyje nadzieją, że zaraz zacznie przychodzić średnio 25 tys. na mecz i "jakoś to będzie", to źle to widzę, bardzo źle.
Odpowiedz cytując