Cytat:
A Trzaskowski w Warszawie to doświadczenie ma ?
Odpowiem - nie ma; zresztą we Wrocławiu też nie było na kogo głosować - Sutryk to przydupas Dutkiewicza - miernota z MOPS i tyle, Różecka z PiS - jest tak beznadziejna, że przy niej ktokolwiek jest niesamowitym gościem, reszta kandydatów to też dramat.
Aby zdobyć doświadczenie trzeba mieć na to szansę..... w samorządzie albo są kandydaci partyjni (duże miasta) albo lokalni kacykowie, którzy w gminnych instytucjach zatrudniają tyle luda, że żadne wybory im nie straszne....- rzadko zdarza się ktoś na takim poziomie jak Frankiewicz w Gliwicach czy Szczurek w Gdyni....
|
No nie ma

ale czy ja jestem wyborcą PO, żeby to był jakiś kontrargument do mnie ? Prezydent miasta, którego bym poparł powinien mieć albo wybitną charyzmę i program (vide Legutko) albo doświadczenie w zarządzaniu przedsiębiorstwem czy jakąś publiczną jednostką. Doświadczenie zdobywać na Krakowie czy Warszawie? Nie, dzięki. Doświadczenie to sobie może Biedroń w Słupsku zdobywać a nie eksperymentować na takim mieście jak Krakow, doświadczenie można zdobywać będąc viceprezydentem lub bliskim współpracownikiem i wtedy jest naturalnie wytypowany następca.