|
Po pierwsze. Stowarzyszenie to organizacja która zrzesza ludzi. Każdy zostaje członkiem ,każdy ma REALNY wpływ na to co robi Stowarzyszenie. KAZDY może odwołać prezesa, każdy ma prawo zagłosować i odwołać wspólnie z innymi zarzad gdy im się prezes nie podoba.
Fundacja to organizacja gdzie TYLKO FUNDATOR MOŻE ODWOŁAĆ PREZESA. NIKT NIE MOŻE ZOSTAĆ CZŁONKIEM FUNDACJI.
Fundacja może zbierać pieniądze ale nie może przyjmować członków.
Stowarzyszenie to wspólnota ludzi którzy razem decydują o wszystkim. Fundacja to organizacja gdzie decyduje co prawda Zarząd ale jedna I tylko jedna osoba może wszystko zmienić czyli fundator
Po trzecie. Pomysł na Socios zrodził się wśród ludzi tu na forum. Gdy ja, rav,serek i kominek uznaliśmy że powołujemy Stowarzyszenie to kiedy poszliśmy na spotkanie z Zarządem Wisły to okazało się że chętnych do pomagania jest więcej i wśród nich jest także grupa Reymontta 22.
Przemek, który jest fundatorem i prezesem Fundacji Reymontta 22 od początku był z nami. Przemek jest członkiem założycielem Stowarzyszenia.Układał statut,wybierał władze uzgadnial co i jak. Jest z nami w stałym kontakcie. Ma do każdego telefon i trochę żal że nie dał nikomu znać że coś chce robić tylko założył swoją fundacje. Teraz Przemek jest nie tylko członkiem założycielem Stowarzyszenia ale też fundatorem założycielem swojej Fundacji
Chciałem napisać że jesteśmy otwarci nadal dla wszystkich ludzi z Reymontta.
Jestem też po słowie z Przemkiem czyli prezesem Fundacji i na pewno dogadamy się tak by każdy wiedział jaka organizacja jest od czego i dlaczego każda z nich jest Wartością dla Wisły.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 25.10.2018 o godz. 12:39.
|