wiesniak842 napisał(a):

600-800 do końca 2019 roku to by było turbo fajnie. Gornik przez cztery lata dzialalnosci ich Socios ma lekko ponad 1000 czlonkow
|
Nie ma co porównywać się do Górnika.
U nich najniższa standardowa składka to 20 zł (później mają przedział 50, 100, 200). Dodatkowo dla osób w wieku 16-23 i pow. 65 zł mają opcję 10 zł. Nie mówiąc o dzieciach dla których składka to 5 zł (i pewnie to wygląda tak że taką kartę wyrabia dla swojego dziecka każdy rodzic który opłaca składkę członkowską).
Przy tym poziomie składek OLBRZYMIM sukcesem będzie 600-800 do końca 2019. Realnie będzie to 400 (jeśli jedynym "wabikiem" bycia członkiem będzie opłacanie składek). Do 200 dobije się w miarę sprawnie. Później przyrost członków będzie zdecydowanie mniejszy.
W Górniku opłacając 10 zł czy 20 zł co miesiąc, poziom oczekiwań jest niewygórowany. Dlatego kolejny raz o tym wspomnę (można poczytać o tym we wcześniejszych moich postach). Bez "wartości dodanej" bycia Socios Wisła nie liczyłbym na fajerwerki jeśli chodzi o efekt finansowy.
Mam pytanie do Zarządu. Czy macie już jakąś wstępna strategię w zakresie działań jakie można podejmować w szczególności w zakresie:
3. Likwidacja barier w dostępie do imprez sportowych osób w trudnej sytuacji, których organizatorem jest Wisła Kraków S.A.;
4. Popularyzowanie działalności Wisły Kraków S.A. w szczególności imprez sportowych organizowanych przez Wisłę Kraków S.A.;
5. Pomoc w pozyskiwaniu sponsorów i reklamodawców dla Wisły Kraków S.A.
W przypadku punktu 3 domyślam się że głównie można robić to przez zakup biletów (najłatwiejsza opcja). A inne działania ?
Dodatkowa kwestia, która zapewne również może mieć przełożenie na zostanie członkiem Stowarzyszenia. Pojawiała się informacja o spotkaniu z Zarządem klubu.
Czy w trakcie spotkania był poruszony temat konsultowania/doradzania/wysłuchania przez Zarząd pomysłów/idei/rozwiązań/usprawnień (w zakresie funkcjonowania klubu w sferze organizacyjnej) zaproponowanych przez Stowarzyszenie? Oczywiście o ile Stowarzyszenie chciałoby pełnić taką funkcję. Wiem że cześć pytań może za daleko wybiega (nie ten etap rozwoju Stowarzyszenia) ale może uda się Wam do tego odnieść.
Myślę że to akurat ważna rzecz dla dużej części osób, która rozważa zostaniem członkiem Stowarzyszenia.