MaLk napisał(a):

Zara, zara. Pełnomocnik w CEIDG ma wpisany zakres pełnomocnictwa. Pani czy tam panna Kawalec ma we wpisie dot. Squalusa czynności w zakresie wpisów w CEIDG i tylko tyle. Czyli znikąd nie wynika jej pełnomocnictwo do reprezentowania Miśka w stosunkach z TS Wisła czy innych aspektach prowadzenia działalności gospodarczej.
Co więcej, w swoim wywiadzie na sport.pl Sarapata wyraźnie mówi, że w sprawach umowy kontaktują się z profesjonalnym pełnomocnikiem (czyli radcą prawnym lub adwokatem), a więc ta nieszczęsna babka z księgowości nie ma z tym nic wspólnego.
Po wtóre, żaden przepis prawa nie daje pracodawcy prawa do wypytywania swojego pracownika o to, czy aby prywatnie nie jest konkubentem jednego z kontrahentów. Byłaby to nieuprawniona ingerencja w życie prywatne pracownika.
Powtarzam po raz kolejny - chcecie krytykować zarząd, to macie wiele powodów, ale róbcie to uczciwie.
P.S. Gratulacje panie Jadczak, umie pan czytać tutejszy sb, gdzie już jakiś czas temu pisałem o wpisie do CEIDG i co tam jest. Gdzie mam się zwrócić o tantiemy?
|
MaLk, mam do Ciebie pytanie, bo często bardzo rozsądnie się wypowiadasz i poza tym widać że w tematach prawnych jesteś zorientowany:
Czynności objęte pełnomocnictwem w zakresie CEIDG
- zmiana wpisu
- wpis informacji o zawieszeniu wykonywania działalności gospodarczej
- wpis informacji o wznowieniu wykonywania działalności gospodarczej
- wniosek o wykreślenie wpisu w CEIDG
- prowadzenie spraw za pośrednictwem punktu kontaktowego
Czy taki zapis nie oznacza tylko czynności do jakich jest uprawniony pełnomocnik w zakresie tego co może w imieniu przedsiębiorcy zrobić w CEIDG i tym samym nie wyklucza szerszego zakresu pełnomocnictwa.
A jeżeli to jest pełen zakres pełnomocnictwa to, na logikę, nie należało po prostu pójść pogadać z P. Agnieszką zakładając że jednak jest możliwość że kontakt z Miskiem ma?
Naprawdę abstrahując od tego do czego upoważniona jest P. Agnieszka to widać na pierwszy rzut oka że nie jest tak różowo jak mówi nasza P. Prezes oraz Damian. Powiązania są. Pewnie Jadczak nie mówi samej prawdy ale tez jestem bardzo daleki od tego żeby powiedzieć że racje ma nasza P. Prezes. Sytuacja śmierdzi i dla ratowania wizerunku należy postawić na inna twarz Wisły,kogoś całkowicie transparentnego.