ŁukaszTS napisał(a):

|
Też aktualnie słucham Jadczaka na weszło. I też sprawdziłem CEIDG. Nie rozumiem czemu chcesz w tym miejscu bronić zarządu, iż dane są nieaktualne. Mówią, ze teraz dotarli do pełnomocnika i rozmawiają a pełnomocnikiem jest osoba z księgowości Wisły. Wszystko powiązane i aż przykre.
|
Zara, zara. Pełnomocnik w CEIDG ma wpisany zakres pełnomocnictwa. Pani czy tam panna Kawalec ma we wpisie dot. Squalusa czynności w zakresie wpisów w CEIDG i tylko tyle. Czyli znikąd nie wynika jej pełnomocnictwo do reprezentowania Miśka w stosunkach z TS Wisła czy innych aspektach prowadzenia działalności gospodarczej.
Co więcej, w swoim wywiadzie na sport.pl Sarapata wyraźnie mówi, że w sprawach umowy kontaktują się z profesjonalnym pełnomocnikiem (czyli radcą prawnym lub adwokatem), a więc ta nieszczęsna babka z księgowości nie ma z tym nic wspólnego.
Po wtóre, żaden przepis prawa nie daje pracodawcy prawa do wypytywania swojego pracownika o to, czy aby prywatnie nie jest konkubentem jednego z kontrahentów. Byłaby to nieuprawniona ingerencja w życie prywatne pracownika.
Powtarzam po raz kolejny - chcecie krytykować zarząd, to macie wiele powodów, ale róbcie to uczciwie.
P.S. Gratulacje panie Jadczak, umie pan czytać tutejszy sb, gdzie już jakiś czas temu pisałem o wpisie do CEIDG i co tam jest. Gdzie mam się zwrócić o tantiemy?