Wyświetl pojedynczy post
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2018, 10:08
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Masz konkretne nazwisko "kogoś kto się na tym zna" i jest godny zaufania, bo ja w TS-ie widzę zero takich osób. Wbrew temu co się kilku osobom tutaj wydaje klub piłkarski z toną długów wymaga mnóstwa pracy żeby utrzymać go na powierzchni a limit błędów finansowych już wyczerpaliśmy.
PR to pryszcz, bo sprawa już przyschła. Za to złe zarządzanie może klub pogrzebać.
Zarządzanie klubem piłkarskim to osobny dział biznesu, nie jest tak że weźmiesz dobrego menedżera z branży spożywczej lub elektronicznej i będzie super. Gaszyński co zwojował? A ma niezłe CV. Każdy kto przyjdzie będzie się uczył na swoich błędach, a jak znajdzie sobie takich doradców ja Junco to witaj czwarta ligo.

Wałkowane po raz enty.
@wolfy, masz rację. W TS obecnie nie ma takich zasobów ludzkich.
Ale zastanawiam się nad jednym: przez te 2,5 roku Sarapata nauczyła się już dość dużo jeżeli chodzi o zarządzanie klubem piłkarskim. Jeszcze wiele przed nią ale już i sporo za nią.
Tego doświadczenia, które nabyła kupić się nie da. I chodzi tutaj również o wszystkie błędy, których było mnóstwo, nie będę ich wyliczał bo to wiedzą wszyscy.
Sam wcześniej uważałem, że powinna odejść. Ale nie widzę naprawdę nikogo, kto mógłby to obecnie objąć.
Dodatkowo żaden, nawet najlepszy menadżer nie mający takiego właśnie doświadczenia ani tym bardziej bieżących środków finansowych nie jest w stanie tego sensownie poprowadzić.
Dlatego zakładając, że Sarapata uczy się na błędach powinna pozostać. Układ Sarapata+Gołda w zarządzie oraz Głowacki + Stolarczyk w dziale sportowym jest w tej chwili dla nas optymalny.

Niech faktycznie postarają się o rozwiązanie umowy z Miśkiem na siłownię i koniec tej gównoburzy.
Ale jeżeli teoria o gruntach jest prawdziwa to będą następne.

Ps. Pisałem kiedyś o inwestorach z Ukrainy, których PJM obiecał części leśnych dziadków z TSu - tak mi przynajmniej powiedział znajomy z Rady TS-u. To by potwierdzało, że w ramach samego TSu jest konflikt, toczy się jakaś wojna wpływów.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując