Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2018, 12:27
I
Jeżeli dobrze zrozumiałem tt, umowa została podpisana w 2013 r., co oznacza, że jeszcze za czasów TF. Także proponuję wszystkim "rozliczającym praworządnym kibicom Wisły" się przymknąć, bo to jest sprawa wyłącznie TS.

Tak, jak pisaliśmy tu dziesiątki razy, nawet jeśli w umowie nie ma kar umownych, to w razie zerwania umowy zawartej na czas oznaczony, która wyraźnie nie przewiduje możliwości wypowiedzenia, najemca może dochodzić odszkodowania.

Redaktor Jadczak obu tych kwestii nie pojmuje, albo pojmuje, ale pisze te swoje brednie, bo wie, że jego odbiorcy to gamonie, a pozostali dziennikarze napędzają temat, aby wszyscy się ogrzewać w jego cieple (zajmujący się Wisłą czerpią korzyści z kreowania tematu, choćby przez to, że więcej ich tekstów trafia do druku).

Temat najmu powinien raz na zawsze zostać zakończony.

II
Miga dzisiejszym artykułem przegiął. Po pierwsze, spłycił "ustalenia" Jadczaka, nie zachowując ostrożności i używając bardzo dosadnego języka - moim zdaniem można go pozwać. Po drugie, sposobem wypowiedzi pokazał, jak bardzo jest nieobiektywny i nierzetelny. Skąd to się bierze, nie chcę publicznie dociekać.

Ten człowiek powinien zostać przez wiślaków wyklęty. Omijany szerokim łukiem na trybunach. Zamilczany w mediach wiślackich. Klub zaś powinien potraktować go tak, jak Jawora. A w ramach uprawiania dyplomacji dowartościować jakiegoś Trelę czy Knurę wywiadem nt. całej tej afery po konferencji, zaprosić na jakieś spotkanie etc. Dziel i rządź.
Ostatnio edytowane przez czaro : 21.09.2018 o godz. 12:32.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując