Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2018, 14:58
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Kodeks cywilny przewiduje sytuacje, w których możliwe jest wypowiedzenie umowy najmu i jeżeli do niego sięgniesz to nie masz nigdzie możliwości wypowiedzenia takiej umowy z powodu wszczęcia postępowania karnego wobec najemcy.....
Myślę, że tutaj chyba leży sedno problemu. Po pierwsze, dziennikarze, którzy grają na emocjach oraz ich odbiorcy, którzy nie myślą, kojarzą postawienie zarzutów ze skazaniem, a kontakty z oskarżonymi jako kompromitujące. A tak niekoniecznie musi być.

Po drugie, i to jest coś czego zupełnie nie rozumiem, ci najbardziej oburzeni to kibice na ogół niedzielni, czyli tacy, którzy raz na rok wybiorą się na stadion i raz na tydzień-dwa odpalą mecz na c+. Czy naprawdę czerpaniu przyjemności z oglądania, jak 11 mężczyzn w czerwonych porteczkach biega za piłką przeszkadza świadomość, że ludzie którzy organizują te zawody tolerują/akceptują środowisko kibicowskie, którego część stanowią przestępcy? Zwłaszcza, że klub jest zorganizowany poprawnie i sam w sobie nie służy działalności przestępczej, ani też nie zarządzają nim przestępcy.

Nie rozumiem. Jak oglądam film, to nie zastanawiam się, czy producent wiedział o tym, że jeden z aktorów 10 lat temu na innym planie i w innej wytwórni molestował aktorki. Gdybym pracował w wytwórni albo działał w związku filmowców pewnie by mnie to interesowało.

Przy czym nie mówię, że obecna sytuacja jest idealna. Wątpię w szczerość tej troski. To wszystko emocje tłumu, którym wodzi kilku dziennikarzy.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując