Wyświetl pojedynczy post
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.09.2018, 13:33
Niezależnie od tego, czy umowa najmu zawiera klauzulę o zachowaniu poufności (pewnie tak, więc być może mamy tu też do czynienia z tajemnicą przedsiębiorstwa), a tym bardziej przewiduje sankcje za jej naruszenie oraz tego, czy w danej sytuacji mielibyśmy do czynienia z naruszeniem przepisów o ochronie danych osobowych (w przypadku "anonimizacji" pozornie nie, ale przecież będziemy mówić o umowie z konkretną osobą i anonimizacja byłaby tu fikcją), to umowa albo zawarta jest na czas określony i poza wyjątkowymi sytuacjami rozwiązać jej nie można, albo zawiera postanowienia przewidujące kary umowne w przypadku rozwiązania umowy przez wynajmującego przed określonym terminem, a do tego przewiduje pewnie dość długi okres wypowiedzenia. Żaden przedsiębiorca nie pozwoliłby sobie na inwestycję w lokalu, z którego z dnia na dzień mógłby być wyrzucony.

W dodatku do sprawy siłowni, jak i wszystkich tych powiązań zarząd Wisły się odnosił. To jest afera rozdmuchiwana powtórnie - wtedy nie załapało, a teraz tak.

>>Na pytanie, czy Zarząd nie rozważał wypowiedzenia umowy Panu Michalskiemu, Pani Prezes odpowiedziała: „Analizowaliśmy ten temat wobec kontrowersji, które się pojawiają. Zarząd podjął decyzję, że dopóki siłownia działa bez zarzutów, nie będziemy zajmować się wypowiadaniem umowy. Sekcja TS Wisła - Trenuj Sporty Walki, która ćwiczy w siłowni - pozwala na treningi każdemu, kto zechce. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. Mam kontakt z koordynatorem, który zapewnia, że odbywają się tam normalne treningi. Nie będę dyskutować z Wicemistrzem Europy w K1, w razie wątpliwości proszę o kontakt z Panem Tomaszem Sararąâ€. Wspomniana sekcja, zdaniem przedstawicieli mediów, negatywnie wpływa na wizerunek i odbiór Klubu. „W każdym Klubie podobne sekcje traktuje się prestiżowo, a jej przedstawiciele dążą do sukcesów. Ewentualna chęć likwidacji byłaby jedynie potwierdzeniem, że coś złego się tam dzieje. Kwestia zmiany wizerunku to działania na lata, nie stanie się to w rok, dwa ani w pięć. W niczym, co robimy, nie różnimy się od innych Klubów” - mówiła.<<
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_zawsze/rss/
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując