funkykoval napisał(a):

Dziennikarz śledczy - ktoś taki nie istnieje w tym kraju - jak dla mnie dziennikarzem śledczym mógłbym nazwać Sumlińskiego czy Witka Gadowskiego, ale z pewnością nie EszJota....
W jaki sposób udowodnił EszJot udowodnił powiązania zarządu Wisły z półświatkiem ?
- fakt, że p. Sarapata jako radca prawny reprezentowała Miśka w sprawie cywilnej ? - śmiech na sali - wówczas 90 % adwokatów można nazywać powiązanymi z półświatkiem;
- fakt, że TS Wisła wynajmuje pomieszczenia na siłownie prowadzoną przez firmę Miśka ? - kolejny śmiech na sali - wszak ta firma za wynajem regularnie płaci, remontu pomieszczeń nie dokonywała Wisła dla Miśka, nikt tutaj za darmo niczego nie dostaje ani nie dostawał. Jeżeli z faktu ścigania kogoś listem gończym - jakiś dziennikarzyna, którego pojęcie o prawie jest więcej niż nikłe, wyciąga wniosek, że umowę najmu należy rozwiązać - to już śmiech z kwiczeniem na podłodze z tej genialnej tezy;
- fakt, że piłkarze i koszykarki występowały z koszulkami z wsparciem dla niejakiego "Dudka" - nie dociekam o jakiego Dudka chodzi - bo ta ksywa jest dosyć popularna i nie każdemu psu burek, ale nawet przyjmując, że chodziło o gangstera postrzelonego - to skąd miał mieć świadomość o tym zarząd Wisły - nie raz piłkarze niejednego klubu wspierali kibiców, którzy mieli wypadek w drodze na mecz, więc każdy mógł zostać wprowadzony w błąd - także zarząd Wisły..... wnioski wyciągane przez Jad- czaka jak zwykle są po konkretną tezę
- fakt, że Dukat zna się z Miśkiem i innymi z grupy WSH - skoro był prezesem SKWK, to przecież trudno żeby ich nie znał, trudno też aby nie zdarzyło się być na jednej imprezie gdzie wspólnie pili piwo czy wódę - jeżeli to dowód na powiązania z bandyterką to cała klasa polityczna jest powiązana z bandyterką, bo na każdego można znaleźć takie fotki imprezowe......
- fakt, że WSH byli na trybunie VIP - za darmo tam weszli ? czy sobie te miejsca wykupili  
|
Odpowiem Ci bo parę spraw w swoim poście nagiąłeś.
Co do siłowni, TS zasłania się karami wynikającymi z wypowiedzenia umowy. Ja nie wiem, być może te kary są tam zapisane, być może reguluje to kodeks cywilny (ponoć jest to umowa cywilno-prawna), natomiast na Boga, dlaczego, w imię transparentności te zapisy nie zostaną przedstawione opinii publicznej! Jeśli jest tak jak pisze TS w oświadczeniu to wystarczyłoby pokazać zapisy umowy i byłoby po sprawie. Nie twierdzę, że TS mija się z prawdą czy konfabuluje, po prostu nikt tej umowy nie widział (w tym Jadczak!).
Co do sprawy z koszulkami to ewidentnie Ci poniosło. Twoją teorię o tym, że być może chodziło o Jerzego Dudka pominę milczeniem, bo chyba sam jesteś świadomy bezmyślności tego argumentu. Piszesz o tym, że Zarząd mógł nie wiedzieć o szczegółach sprawy i został wprowadzony w błąd. Pomyśl, w Zarządzie w tamtym czasie zasiadał Dukat, na tamten czas Prezes SKWK - inicjatora akcji!! Naprawdę chcesz tutaj udowadniać tezę, że przynajmniej jedna osoba w dwuosobowym Zarządzie (nie chcę domniemywać jaka była rola p. Sarapaty) nie była świadoma co tak naprawdę zaszło!? Ja przy tych rozmowach nie byłem, ale domniemanie nieświadomości Zarządu w tej kwestii w świetle Dukata będącego wiceprezesem to jest aberracja!
Ostatni punkt - doprecyzuj proszę Czy chodzi Ci o trybunę VIP czy lożę, bo na moje to są dwie różne rzeczy.
Co do reprezentowania Miśka przez Sarapatę zgoda w 1906 proc
Pozdrawiam