Wyświetl pojedynczy post
Krotochwila
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.09.2018, 09:43
PSYCHOLTSW napisał(a):Wyświetl post
@krotochwila to mam do Ciebie pytania:
1) gdzie zarzuty dla Sarapaty i Dukata?
2) czy organy ścigania mają jakiś problem do Wisły?
3) jakie przestępstwa popełnili byli/obecni członkowie Zarządu TS?
4) Jadczak to szanujący się dziennikarz a nie hipokryta i konował (ja Ci dam dowód na jego hipokryzję, tymi daj dowód na rzetelność)?
5) wg Ciebie materiał jest rzetelny, to powiedz mi jakie w nim są zawarte dowody (pisma Wisły w sprawie skazanych, to dalej nie jest przestępstwo ani tym bardziej bomba atomowa) a nie tylko przypuszczenia i dopowiedzenia rzetelnego dziennikarza? ten materiał to tanie szukanie sensacji i gniot
6) kto miał wykopać z groby zwłoki i czy bez papieru na to (zeznania wielu osób) zamieściłabyś takie coś w swoim materiale?
jesteś niestety na poziomie jadczaka i tvn, to widać ale poświęcę się i wejdę w polemikę, chociaż należy Ci ustępować z litości...
Dzięki PsycholTSW! Dorównać poziomowi Twojej retoryki nie sposób, wiadomo. Ale już tłumaczę na ile starcza mocy

Ad 1, 2 i 3) Nie rozumiesz niestety prostych definicji. Nie należy się jednak poddawać, braki w edukacji zawsze można nadrobić. Zatem Psycholu - idea dziennikarstwa śledczego czyni jego sednem kierowanie uwagi opinii publicznej na rzeczy wedle opinii dziennikarza czy redakcji - zdrożne, niewłaściwe, niestosowne, często choć nie zawsze - niezgodne z prawem Nie myl roli dziennikarza z rola sądu, organów ścigania, prokuratury. Te ostatnie - mogą, choć nie muszą - wzorem opinii publicznej zainteresować się tematem, jeśli uznają to za zasadne.

Pan Jadczak stawia tezę - istnieją bardzo mocne powiązania zarządu TS z kibolstwem i półświatkiem. Uznając je za sprzeczne z pewnym społecznym porządkiem. I w materiale tę tezę uzasadnia.

Dziwnym byłoby dziennikarstwo śledcze post factum, żywiące się wyrokami sądu, zakończonymi procesami. To sprzeczne z jego założeniami. Kaman, Psycholu, stać Cię na więcej.

Ad 4) Nie mam wiedzy na temat praktyki lekarskiej Jadczaka, więc nie potrafię docenić. Dobrą jednakowoż zasadą w rozmowie jest używanie słów, których znaczenia jest się pewnym lub stosowanie słownika, w przypadku tych, których pewnym się nie jest. Polecam zastosowanie tej zasady względem słowa "konował".

Ad 5) Odsyłam do pierwszego akapitu, szanowny interlokutorze polecam nadrobienie braków w podstawowej edukacji.

Ad 6) Ten wątek wykopywania zwłok jest kuriozalny i tu jest między nami zgoda. Haj fajv. Takich kwiatków teraz będzie dużo więcej, bo ilość masy kałowej jaka się wylała jest bardzo znacząca. Media będą mieć pożywkę na kilka tygodni, co w świecie mediów jest całą wiecznością. Pojawią się jeszcze większe kwiatki.

Czy jestem na poziomie Jadczaka? Można zaryzykować twierdzenie, że znalazłbym z nim więcej tematów do rozmowy niż z Tobą - tak.

Litość - na pewno sprawdziłeś w słowniku znaczenie tego słowa?
Ostatnio edytowane przez Krotochwila : 19.09.2018 o godz. 09:45.
vel HatefulRespect
Odpowiedz cytując