|
Z tego co jest mi wiadomo kupując bilet nie trzeba podać adresu zamieszkania. Na kartach (przynajmniej mojej) faktycznie jest podane miejsce zamieszkania (dane w profilu elektronicznym).
Sklepiki pamiątkami. W dobie sklepów internetowych, zakupu przez internet, możliwość zakupienia na stadionie nie wróżę lokalnym punktom sprzedaży sukcesu (dotyczy to zarówno pamiątek klubowych czy biletów).
Zdecydowanie lepszym pomysłem jest rozgrywanie meczów sparingowych takich jak ostatnio w Jaworznie (byłem więc wiem). Na samym stadionie stoisko z pamiątkami Wisły (nie wiem jak szła sprzedaż więc się nie wypowiem), rodziny z dziećmi, miejscowi kibice Wisły. To akurat może być skuteczny sposób na promocję poza Krakowem. Dodatkowo można byłoby przewidzieć możliwość zrobienia sobie zdjęcia z piłkarzami, zdobycia autografu.
To samo w sumie można zrobić organizując "wyjazdowe treningi pokazowe" (tak jak powyżej kolega pisał).
Dobrym pomysłem jest wsparcie przez klub osób, które organizowałyby wyjazdy autokarowe. Kwestia wypracowania jakiejś formuły jak to mogłoby wyglądać. Nawet osoby z fan clubów mogłyby być takimi "animatorami" wyjazdów dla "pikników". Jeśli nie z fan clubów to zawsze znajdzie się jakiś "Socios", któremu będzie się chciało i będzie czuł satysfakcję z integrowania lokalnej społeczności.
Ostatnio edytowane przez krakus76_ : 18.09.2018 o godz. 15:37.
|