Kilka rzeczy na "plus" w temacie zwiększenia frekwencji, które zrobił klub (co mocno mnie zdziwiło bo podobno u nas marketing nie istnieje).
1. Nowa oprawa na telebimie - animacja ze smokiem (dla dzieciaków to coś fajnego - pewnie przeżywały aż do zaśnięcia

.
2. Współpraca z MPK w zakresie zwiększenia liczby tramwajów i autobusów.
3. Informacja na telebimach w temacie odjazdów dodatkowych tramwajów.
4. Zwiększenie liczby otwartych kołowrotków na sektorze C z 2 do 4 (ale z tego co widziałem przy komplecie problem ten pojawił się za to na E - kolejki).
5. Zaangażowanie młodych zawodników do podniesienia jakości oprawy meczowej - flagi na kijach (robiło wrażenie, chociaż można zrobić to wokół całego boiska).
Zauważyliście coś jeszcze ?
Z innych spraw.
1. Mocno mnie zdziwiło że klub jednak analizuje dane statystyczne w zakresie sprzedaży biletów.
2. Przy tak licznej publice i aż tak dużej liczbie nowych kibiców doping był jednym z najlepszych od kilku lat (mecze z sąsiadką należą do innej kategorii i nie należy uch porównywać). A to dodatkowo prowadzało fajny klimat na meczu i dawało podstawę do "zajawki" na kolejny mecz.
3. Gramy otwartą piłkę a przy czymś takim trudno się nudzić. Po takim meczu słowa hymnu cyt. "smutek z serca zginie, troski odejdą precz." nabierają autentycznego znaczenia. To zdecydowanie podnosi poziom endorfin i aż się chce przyjść na kolejny mecz żeby coś podobnego przeżyć (ostatnio coś podobnego miałem oglądając mecz Lech - Wisła u Wiślaków i końcówka ostatnich derbów na Wiśle - to była istna masakra w głowie i dla takich chwil warto żyć

).